Митрополит ПЦУ розповів, які популярні товари не можна купувати на Великдень: "Це гріх"

Великдень

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Фото: kalushnews.city

Попри те, що ці всі продукти активно продаються в магазинах, митрополит ПЦУ наполегливо просить їх не купувати

Якщо ви в процесі збору великоднього кошика, то радимо прочитати цей матеріал і дізнатись, які святкові товари краще не купувати. Детальніше читайте далі на Хочу!

Православним вірянам краще утриматись від придбання великодньої продукції з зображенням храмів, Спасителя та інших церковних атрибутів. Митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ, Олександр (Драбинко), в інтерв’ю для "Телеграфу" зауважив, що така продукція — це чистий маркетинг, який немає нічого спільного з духовними цінностями.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Літери "ХВ" під хвостиком у зайчика, ці пляшки, на яких зображують церковну атрибутику, наліпки на крашанки… Категорично я проти такої практики. Крашанка має бути — або вдома зварили яйце і пофарбували в цибулинні, як це робили наші предки (чи хоча б придбати фарбу в магазині), або писанка. А писанки — це ж ціла культура. А наліплювати зображення Спасителя, щоб потім викидати в смітник, я вважаю гріхом і святотатством. Цього не варто робити. З церковною атрибутикою треба поводитися як зі святинею. Використання подібних речей з церковними зображеннями в маркетингових цілях — це святотатство.
— підкреслив митрополит.

Втім, якщо ви вже придбали такі речі, то митрополит закликає не просто викидати їх на смітник. Ось, що потрібно зробити з ними:

Я розумію дуже добре таких людей: прийшов у маркет, щось треба до Великодня, десь побачив, ага, оце щось церковне, якийсь хрестик, якісь куполи, то треба брати. Але в таких випадках потрібно, звісно, спалювати продукцію з церковними зображеннями. Це ж відбувається з тими речами, які використовують при храмовому богослужінні. Записки, просфори, інші речі ми обов'язково спалюємо і цей попіл висипаємо або у річку, або прикопуємо в місці, до якого нема загального доступу і де не можна цю святиню осквернити.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, що роблять на Великдень в Україні. Про головні традиції, звичаї та прикмети свята читайте в нашому матеріалі.