Унікальний спосіб фарбування яєць: оригінальні мармурові візерунки своїми руками

Кулінарні підказки
709
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

красиві крашанки
Фото з відкритих джерел / Дуже красиві крашанки

Оригінальне фарбування яєць на Великдень

Ми розповідали, коли у 2024 році можна і не можна пекти паски . Тепер ділимось лайфхаком з фарбування крашанок.

Це унікальний спосіб фарбування яєць на Великдень. За допомогою лише натуральних інгредієнтів, таких як лушпиння цибулі та чай каркаде, ви зможете створити на своїх писанках вишукані мармурові візерунки. Про цей метод розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ось що вам знадобиться:

  • Яйця

  • Лушпиння цибулі (150-200 г)

  • Чай каркаде (70-80 г)

  • Сіль (1 ст. ложка)

  • Бинт, марля або капрон та нитки

  • Вода (1,2-1,5 л)

  • Соняшникова олія

Інструкція:

  1. За годину до початку фарбування дістаньте яйця з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури. Ретельно промийте лушпиння цибулі, висушіть його та подрібніть.

  2. Змочіть яйця водою і обвалюйте їх у підготовленому лушпинні. Розкладіть яйця на шматку марлі або капрону, щільно зав'яжіть їх та закріпіть нитками. Повторіть цю процедуру з усіма яйцями.

  3. У каструлю покладіть решту лушпиння, додайте чай каркаде, залийте водою і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, додайте трохи солі та обережно опустіть підготовлені яйця. Варіть їх протягом 10 хвилин після закипання.

  4. Зніміть каструлю з вогню та залиште яйця в барвнику до повного охолодження. Охолоджені яйця промийте холодною водою, акуратно зніміть марлю та очистіть від залишків лушпиння. Висушіть яйця на серветці, а потім натріть їх соняшниковою олією для надання блиску.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви отримаєте красиві писанки з вишуканими мармуровими візерунками, які стануть справжньою окрасою вашого великоднього столу. Також ми ділились вдалим рецептом паски.