"Токсичність - це точно не про мене!": як дізнатися, що ви самі себе обманюєте

Психологія

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Від токсичних людей п отрібно триматися якнайдалі. Це збереже ваші сили, витримку та психічну рівновагу. Але, що робити у випадку, якщо риси токсичної людини появляються у нас самих?

За допомогою самообману ми навіть не підозрюємо те, що давно помітили люди навколо нас. Як розпізнати у собі ознаки токсичної людини, розповідає moyezdorovya.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Погано відгукуєтеся про інших людей

Ви отримуєте насолоду від критики інших і переводите всі розмови у пліткування. З часом люди дистанціюються від вас і знайомі перестануть з вами спілкуватися, адже ви принижуєте їх, навіть не помічаючи цього.

  1. Виявляєте негативне ставлення до життя

Ви завжди переповнені негативом і у найкращій ситуації шукаєте погані моменти. Ложка дьогтю у бочці з медом - це точно про вас. Постійне ниття без причини, скарги на все, поганий настрій і невдоволений вираз обличчя, вказують на вашу токсичність.

  1. Завищені вимоги до людей

Людські стосунки побудовані на спільному проведенні часу, емоційному контакті та товаристві за бажанням. Якщо ви вимагаєте уваги до себе, змушуєте людей проводити з вами час і не поступаєтеся керуючись лише власними забаганками - рано чи пізно залишитеся на самоті.

  1. Театр одного драматичного актора

Робити з мухи слона і перебільшувати все у негативному ключі свідчить про вашу токсичність. Вам до вподоби перебільшувати наявні проблеми, сваритися, ревнувати без причини. Якщо від вас ще не втікають при зустрічі - це станеться зовсім скоро.

  1. Ні слова правди

Постійна брехня з ваших вуст  - це не найкраще рішення проблем. Говорити правду буває боляче і неприємно, вона приносить розчарування, але необхідна для побудови нормальних стосунків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вам потрібно проаналізувати ваші емоції, дратівливі звички , вчинки і дії та розібратися у собі. Якщо це зробити самостійно не виходить - ви можете попрохати друзів чи родичів допомогти вам. Адже це заважає жити повноцінним життям і помічати радість навколо.