Коли Toxic - це не пісня Брітні Спірс: як розпізнати токсичних друзів у своєму оточенні

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

По життю набагато легше крокувати маючи кілька вірних та турботливих друзів. Адже вони підтримують у тяжких обставинах, вселяють віру та піднімають настрій. З ними приємно розмовляти, але і помовчати в радість. Але, як відомо, з поганими друзями вороги не потрібні.

 Токсичні друзі будуть підривати віру в себе і тягнути вас на дно. Як розпізнати, що з конкретною людиною час припинити спілкування, розповідає mamabag .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Типи токсичних друзів

  1. Друг, який обманює

Якщо людина намагається втертися в довіру за допомогою підлабузництва - уникайте її. Ті - хто вміє довго і красиво говорити, не завжди щирі у своїх промовах, зате за спиною можуть багато прикрашати. Тікайте від людини, яка розповідає при зустрічі що ви для неї цілий світ, особливо при нетривалому знайомстві.

  1. Безрозсудний друг

Людина, яка постійно шукає неприємності на свою голову і втягує вас у них, або змушує визволяти його з них на постійній основі. Вміє робити з мухи слона і переконує, що він майстер вирішувати все на світі.

  1. Енергетичний вампір

Людина, яка постійно розповідає про свої проблеми і випитує про ваші, позичає гроші без віддачі і користується вашими речами, як своїми. Вміє гарно маніпулювати і розвести вас на негативні емоції, якими підживлює  свою енергетику. Припиняйте спілкування і женіть геть зі свого життя.

  1. Надмірний драматизм

Людина, яка завжди грає певну роль, у житті якої все погано і потребує співчуття. Якщо ви не бажаєте, щоб ваше життя нагадувало мильну оперу - рвіть стосунки. Адже його проблеми завжди будуть на першому місці, від вас потрібне лише співчуття і можливість поплакатися. А ваші справи його не цікавлять.

  1. Конкурент

Конкурентна боротьба - це не так погано, адже дає стимул рухатися вперед  і перемагати. Але тоді, коли вона не доходить до абсурду. Людина прагне здобути перемогу у будь-який спосіб І бути переможцем у кожній суперечці. Спочатку з цим можна миритися, проте потім це буде гірше і гірше.

  1. Друг ледацюга

Визначте, чи потрібен вам друг який знаходить вас лише тоді коли йому потрібна допомога. А ваші дзвінки ігнорує повністю, удаючи що не чув, не знав, забув та ін. Не варто підтримувати стосунки з людиною, якій ви байдужі. Попрощайтесь і відпустіть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кажуть, не ми вибираємо друзів , а друзі вибирають нас. Головне у дружніх стосунках це довіра, взаємовиручка, терпіння і вміння вислухати у відповідний момент.