Заощаджуємо на комуналці хитрими способами: поради для кмітливих господинь

Бізнес та гроші

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

З приходом холодів суттєво зростають витрати на комунальні послуги. Адже застосовуються додаткові джерела тепла, день стає меншим, тому раніше вмикається освітлення та частіше використовується духовка для приготування їжі.

Тому потрібно вміти правильно економити і зменшувати кількість побутових витрат. Пропонуємо найефективніші способи заощадити і уникнути зайвого користування ресурсами, що призведе до економії комунальних послуг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Встановіть лічильник на воду, газ та багатозонний лічильник на електроенергію. Так ви зможете платити лише воду, яку використовуєте, а електроенергія в нічний час доби обійдеться значно дешевше.

  2. Проведіть заміну звичайних ламп розжарювання на економні лампи та використовуйте енергоефективні побутові прилади (класу А++).

  3. Суттєво заощаджує воду встановлення сучасного зливного бачка з двома режимами. Таким чином ви  зекономите до 20 літрів води щодня.

  4. Періодично перевіряйте сантехніку і усувайте неполадки. Адже  протікання води через змішувач може спричинити від 20 до 200 літрів втрати води на день.

  5. Підвищити тепло у будинку допоможе встановлення тепловідбивного екрана за радіаторами опалення. Він коштує недорого, проте дозволяє нагрівати будинок, а не стіну за батареєю.

  6. Використовуйте килими для утеплення стін і підлоги. Це естетично, комфортно і перешкоджає тепловтраті.

  7. Вимикайте прилади та ресурси, якими не користується (це стосується води, газу та світла), особливо ті, які здатні споживати енергію у "сплячому" режимі.

  8. Переведіть усі вікна у квартирі на зимовий режим. Це перешкоджатиме зайвій втраті тепла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перевірте стіни на наявність тріщин та утепліть вхідні двері та вікна. Також зверніть увагу на помилки, які випускають тепло з  будинку та усуньте їх правильно.