Утепляємо вікна в домі за сущі копійки: хитрий трюк, який зекономить гроші і збереже тепло

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Взимку зазвичай з'являться чимало проблем, про які влітку мало хто задумується. Насамперед ідеться про холод, який "закрадається" в дім через усі шпарини, а також про появу конденсату на вікнах . Як впоратися з останньою проблемою ми вже розповідали, тож сьогодні ХОЧУ.ua поділиться лайфхаком, який допоможе за сущі копійки утеплити вікна в домі.

Хитрим трюком, який стане в пригоді під час зимових холодів, ділиться  сайт  Wonder How To. Автори статті пропонують, замість того, щоб кутатися в теплий одяг, "прикидаючись капустиною", покращити теплоізоляцію за допомогою звичайної пухирчастої плівки, яка коштує буквально копійки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що взимку саме через вікна із вашої оселі може втікати левова частка тепла. Особливо актуальна ця проблема для старих вікон і вікон із дерева - без спеціального скла. Пухирчаста плівка допоможе втримати температуру, ставши додатковим шаром теплоізоляції. А найголовніше, що вона дешева і клеїться на вікна за лічені хвилини!

Що нам потрібно для утеплення вікон:

  • багато бульбашкової плівки

  • ножиці

  • пляшка з розпилювачем, наповнена водою

Утепляємо вікна в домі за сущі копійки: хитрий трюк, який зекономить гроші і збереже тепло - фото №1
Фото: Wonder How To

Як утеплити вікна за допомогою пухирчастої плівки 

  1. Піднесіть плівку до вікна та обріжте її до потрібного розміру. Вона має щільно прилягати до скла.

  2. Після того, як ви виміряли розміри та відрізали потрібну частину плівки, розпиліть воду на скло та притисніть пухирчасту плівку так, щоб бульбашки торкалися скла.

Утепляємо вікна в домі за сущі копійки: хитрий трюк, який зекономить гроші і збереже тепло - фото №2
Фото: Build It Solar

От і все - плівка повинна щільно пристати до вікна і триматися, аж доки ви не вирішите її зняти навесні чи в будь-який інший момент. Втім, якщо з'ясується, що плівка пристає погано, додайте у воду трохи гліцерину й повторіть останній крок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, як зробити саморобну грілку з підручних засобів. На все про все потрібно всього 3 хв, а грітиме вона вас досить довго!

Головне фото: olta.ua