Помилки, які випускають тепло з будинку: на що звернути увагу

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Найбільше у холодну пору люди намагаються утеплити будинок зовні та всередині  і не допустити втрати тепла. Адже коли у кімнатах тепло і затишно, то хочеться якнайскоріше повернутися додому.

Підготовлювати будинок до морозів починають заздалегідь. В першу чергу заклеюють вікна, додатково застеляють на підлогу килими та запасаються додатковими джерелами енергії. Яких помилок варто уникати, щоб не випускати тепло з будинку, розповідає rbc.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Помилки, які випускають тепло з будинку: на що звернути увагу - фото №1

Недостатня ізоляція стін

Якщо ви помітили, що тепло з будинку "втікає" через стіни, потрібно звернутися до спеціалістів і якнайскоріше розв'язати цю проблему. Недостатня ізоляція призводить до холоду у приміщенні та зростанні рахунків за комунальні послуги.

Котел використовується неправильно

До початку опалювального сезону потрібно провести очищення котла фахівцями та відрегулювати відповідну температуру. Стан котла необхідно перевіряти регулярно, адже від його роботи залежить тепло у будинку.

Вікна

Перевірте, чи добре ізольовані вікна. Чи немає щілин, які потрібно заклеїти та інших проблем, які варто усунути. Найчастіше саме вікна випускають найбільше тепла з будинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Влітку проблем з вікнами ми можемо не помічати, але в холодну пору кожна шпаринка стає причиною втечі тепла. Раніше ми писали, як можна утеплити вікна простим і дешевим способом. Для цього знадобиться один звичайний предмет і кілька зайвих хвилин.