На роботу, як на каторгу: типові ознаки найгіршого начальника

Бізнес та гроші

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: Хочу!

Робота буде справжньою мукою з поганим керівництвом

Мрія кожного - знайти роботу, яка приноситиме задоволення і гідно оплачуватиметься. Велике значення для нормальної працездатності має відношення до підлеглих керівництва. Адже, якщо ви постійно піддаєтеся безпідставній критиці та приходите додому, як вижатий лимон - щось точно потрібно змінювати.

Справжній бос повинен мати не лише яскраві лідерські задатки, а й людські цінності, щоб налагодити хороші стосунки з колективом. Які риси показують, що ваш керівник є справжнім босом, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо у керівника є манія величі - він здатний перетворити роботу на справжнє пекло. Ніяка заробітна плата не варта людських емоцій та страждань. Перевірте свого керівника за наведеними нижче ознаками і вирішуйте, чи можна надати йому звання справжнього боса.

Не прислухається до думки підлеглих

Більшість керівників починали робочий шлях з роботи звичайних працівників, але дуже швидко про це забули. Такі керівники вважають свою думку правильною і непорушною та не зважають на думку, критику, зауваження чи поради підлеглих.

Повністю ігнорує проблеми

Хороший бос не перекладає відповідальність на когось та не очікує, що проблема “розсмокчеться” сама собою. Якщо керівник на своєму місці, він має вміти розв’язувати різні ситуації, мотивувати підлеглих та шукати вихід з будь-якого становища.

Лише роздає команди

Коли бос лише дає завдання, а сам нічого не робить - це вказує на його некомпетентність та відсутність комунікації з колегами.

Не визнає власних помилок

Справжній керівник завжди визнає, коли він не правий. Ховатися від помилок, перекладати відповідальність - це риса невдалого боса.

Ніколи не ризикує

Приймати ризиковані та нестандартні рішення можуть лише начальники, які не бояться відповідальності. А невдахи надто турбуються, що постраждає їхня репутація.

Ніколи не хвалить, лише критикує

Поганий бос вважає, що найкраща мотивація це батіг, а пряників підлеглі не заслуговують.

Ніяких змін

Боятися ризикувати та не зважати на прогрес можуть лише жахливі керівники. Адже потрібно іти у ногу з часом, щоб примножувати, а не втрачати клієнтів.

Хоче, щоб підлеглі були його копією

Зарозумілий начальник буде намагатися створити підлеглих під свої шаблони та нав’язуватиме особисті уявлення як лише вірні, не зважаючи, що у колективі цінність співробітників у відмінності, різному мисленні та вміннях.

Робота у позаробочий час

Жахливий начальник регулярно змушує працювати підлеглих у вихідні, у відпустці, на відпочинку та у позаробочий час не оплачуючи додаткового навантаження. Справжній бос вміє і любить якісно відпочивати і заохочує до цього своїх працівників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зрозуміти, що начальник вас зовсім не цінує. Такі важливі дзвіночки можуть підштовхнути до зміни роботи.