Робота для життя чи життя для роботи: як знайти максимальний баланс

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Якщо ви знайшли своє покликання у житті, то робота завжди буде в радість. Але багато людей просто відбувають необхідний час та неправильно планують свій день. А це призводить до ситуацій, коли страждає особисте життя.

У наш час більшість працівників звикли працювати понаднормово, навіть без суттєвої винагороди. У таких випадках часу на повноцінний відпочинок не залишається і брак уваги відчуває родина. Як знайти баланс між роботою та життям, розповідає yaware.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Робота для життя чи життя для роботи: як знайти максимальний баланс - фото №1
Фото: depositphotos

Щоб досягти гармонії та розумного ставлення, необхідно здійснити ряд правильних дій.

  1. Зрозумійте для себе цінність балансу

Якщо ви звикли посувати особисте життя на користь роботи, важко досягти балансу. Цінувати роботу важливо, але не робіть її справою всього життя, поступаючись своїми інтересами.

  1. Керуйте своїм часом та енергією

Шукайте нові підходи до виконання справ. Будуйте графіки, складайте списки, розподіляйте навантаження та делегуйте обов'язки. Здійснюйте по можливості робочі дзвінки по дорозі на роботу, перевіряйте пошту чи плануйте зустрічі.

  1. Плануйте на тиждень

Спробуйте планувати справи на тиждень і обов'язково будуйте плани на вихідні. Тоді ви намагатиметесь працювати продуктивно і не відвертатися на дрібниці.

  1. Робоче місце

Впорядкуйте робоче місце і приберіть все зайве, що може відволікати. Якщо працюєте вдома, обмежте робоче місце однією кімнатою, яку ви зможете залишити в кінці робочого дня.

Дайте відповідь собі на питання:

  • який час доби є найпродуктивнішим для вас;

  • які ресурси ви використовуєте для виконання конкретного завдання;

  • скільки часу витрачається на виконання певного завдання;

  • що відволікає і заважає вам рухатися вперед.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для максимальної ефективності на роботі потрібен якісний відпочинок. Не нехтуйте сном та грамотно використовуйте обідню перерву , адже це чудова можливість відволіктися, поспілкуватися чи вдосконалитися.

Головне фото: te.20minut