Неочікувано: грози і заморозки прийдуть в Україну цього тижня

Важливо знати

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: Хочу!

Весняна погода здивує українців ще не раз

Українці попрощалися з зимою, морозом і холодами, але природа вміє дивувати своїми витівками. Цілком можливі найближчим часом зміни погоди, а в деяких областях, навіть заморозки.

З 13 по 19 травня варто очікувати холодної погоди з незначними дощами, а подекуди і грозами. А в деяких областях передбачаються заморозки до -3 градусів. На територію України продовжить надходити холодне повітря з арктичних регіонів Європи, розповідає кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Середньодобова температура повітря упродовж прогнозованого періоду виявиться нижчою за норму на 5 – 10 °C. Лише з 17 травня ми можемо очікувати на поступове підвищення температурного фону та стабілізацію погодних умов.

Прогноз погоди з 13 по 19 травня в Україні

Понеділок, 13 травня - без істотних опадів. У більшості областей короткочасні опади. Температура повітря вночі +1…+6 °C, у північних та західних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3 °C. Вдень повітря прогріється до +11…+16 °C, іноді з грозами.

Вівторок, 14 травня - місцями у північних областях очікуються невеликі, часом помірні дощі, окремі грози, в інших областях опадів не передбачається.Температура повітря вночі +2…+7 °C, на поверхні ґрунту місцями заморозки 0…-3 °C, вдень +11…+16 °C.

Середа, 15 травня - вдень у більшості областей, пройдуть дощі, які супроводжуватимуться грозами. Температура повітря вночі +2…+7 °C, у західних та північних областях на поверхні ґрунту місцями заморозки 0…-3 °C; вдень +11...+16 °C.

Четвер, 16 травня - на Лівобережжі України триматиметься нестійка погода із періодичними дощами, місцями у супроводі гроз. Вдень також опади поширяться на північні та більшість центральних областей. Температура повітря вночі +2…+7 °C, у західних областях на поверхні ґрунту місцями заморозки 0…-3 °C, вдень +12…+17 °C, на Закарпатті до +21 °C.

П’ятниця, 17 травня - ночі на крайньому сході, вдень місцями на Лівобережжі країни та на Закарпатті очікуватимуться незначні дощі, інші регіони будуть без опадів. Температура повітря вночі +3...+8 °C, вдень +16...+21 °C.

Субота, 18 травня - у західних, північних та Одеській областях пройдуть дощі, на решті території країни без істотних опадів. Температура повітря вночі +5…+10 °C, вдень +16…+21 °C, у західних областях місцями +12…+17 °C.

Неділя, 19 травня - у північних та східних областях очікуються короткочасні дощі з грозами, в решті регіонів країни без істотних опадів. Температура повітря вночі +7…+12 °C, вдень +18…+23 °C.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, яким очікується літо 2024 року. Потерпатимемо від спеки чи одягатимемося тепліше - дізнавайтеся тут.