Полагодити тріснуте лобове скло допоможе... зубчик часнику! Хитрий трюк

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Тріщини на лобовому склі автомобіля - явище досить розповсюджене. З такими неприємностями стикався майже кожен водій за свою практику подорожей на дорогах.

Причиною може стати найдрібніший камінчик, який залетить на скло з-під колеса на швидкості руху. Як діяти, коли тріщина є, а можливості їхати у сервіс немає? Як полагодити скло і за допомогою чого це можна зробити, розповідає santeplusmag.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли на лобовому склі з'являється тріщина, лякає те, що вона згодом може пошириться далі. Якщо у вас немає можливості швидко звернутися до фахівця і поремонтувати негайно - альтернатива існує. Це нове, природне та дуже економічне рішення. Варто просто потерти скло часником. Він знищує тріщини, які з’являються на скляних поверхнях.

Техніка процесу

  1. Візьміть зубчик і розріжте його посередині вздовж.

  2. Акуратно потріть порізаною частиною тріщини.

  3. Потім витріть надлишки часникового соку паперовим рушником.

Як це діє?

Коли ви берете часник то залишається плівка, яка прилипає до ваших пальців. Це відбувається від вуглеводної сахарози, що міститься в ньому. Сахароза утворює природний клей, який допомагає закрити тріщину на лобовому склі та запобігти її подальшому поширенню. Тому завжди потрібно тримати зубчик часнику в бардачку.

Але це лише тимчасове рішення. Цей натуральний засіб жодним чином не замінює роботу професіонала, до якого вам все-таки доведеться звернутися, щоб остаточно розв'язати проблему. Їздити в автомобілі з розбитим лобовим склом, небезпечно. Адже тріщини на склі роблять автомобіль більш вразливим у випадку аварії, тому ризикувати не варто.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Існує багато речей, які ви можете полагодити самостійно при потребі, наприклад витягнути зламаний ключ. Але є моменти, коли роботу варто довірити професіоналам.