У замку автомобіля зламався ключ? Можна обійтися без допомоги слюсаря

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Після важкого дня ви поспішаєте і прагнете дістатися додому якомога швидше. Сісти в авто, доїхати і нарешті відпочити. Ключ в замок і от халепа! Він ламається  прямо всередині замка. І причина ховається не у тому, що замок замерз .

Ключ може зламатися, якщо з ним поводилися неправильно, або він заіржавів. Не панікуйте завчасно, адже таке ламання не рідкість і існує розв'язання цієї проблеми, розповідає sante .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Причинами зламання ключа можуть бути:

1. Матеріал з якого виготовлений ключ. Легкий чи ні, від цього залежить його довговічність. Алюмінієві боковини довго не прослужать. Краще обирати міцний матеріал.

2. Якщо на ключі є кілька глибоких надрізів - це слабкі місця ключа. Ці деталі крихкі і можуть зламатися у циліндричному стовбурі.

Як тоді вийняти з замка зламаний ключ?

Існують ефективні методи, щоб вийняти ключ з замка.  Для цього необхідні інструменти, які добре завжди мати під рукою. Витягти зламаний фрагмент ключа можна за допомогою пласкогубців. Вони полегшать поворот циліндра в заблоковане або розблоковане положення. А якщо зламано так, що стирчить кінчик - його можна затиснути і безпечно витягнути з замка.

Добре мати під рукою і мастило WD-40 . Її потрібно розпилити всередину замкової щілини і добре змастити - це полегшить роботу. Надлишок мастила витріть серветками.

Ще один спосіб полягає у використанні двох безпечних шпильок , які потрібно відкрити і вставити з обох сторін ключа,  спробувавши підняти його зсередини. Суть у тому, щоб кінчики двох штифтів спиралися на краї пазів для ключа. Потім з обережністю підійміть його, щоб легше витягувалося. Зазвичай, через кілька хвилин цилінр буде звільнено.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але, якщо ви перепробували ці способи і не витягнули зламаний ключ, тоді лишається тільки звернутися до слюсаря. Також, водіям варто знати, що потребує регулярної заміни у  вашому автомобілі , щоб він завжди був на ходу.