Завжди вимикайте з розетки, коли не користуєтесь: список техніки, яка "краде" електроенергію навіть у сплячому режимі

Гаджети та авто

Люди користуються у своєму побуті великою кількістю побутової техніки та гаджетів, які значно споживають електроенергію. Але зовсім незначна кількість знає, що її потрібно вимикати з розетки, якщо не використовується саме зараз.

Адже певна техніка працює, навіть у "сплячому" режимі. А потім ми дивуємося величезним платіжкам за комунальні послуги. Що саме варто відключати від живлення, розповідає apostrophe.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Посудомийна машина

Значно полегшує побут, але не використовується постійно. Тому варто вимикати її на ніч, адже у режимі очікування споживає значну кількість електроенергії.

Ігрова приставка

Сучасні ігрові приставки досить потужні, але ви не користуєтеся ними постійно. Вмикайте їх лише, якщо є  бажання пограти і вимикайте з розетки після гри.

Комп'ютер

Багато людей лишають його в режимі очікування. Краще зовсім вимикати після роботи, щоб заощадити.

Колонки

У режимі очікування споживають близько 3 Вт на годину. Найкраще - під'єднувати до мережі тільки, коли користуєтеся.

Ноутбук

Варто від'єднувати на ніч, у сплячому режимі він продовжує споживати електроенергію.

Мікрохвильова піч використовує 1,6 вата – енергія йде на годинник, що світиться. Мультиварка в режимі очікування з'їдає 1,4 Вт, а газовий двоконтурний котел – 2 Вт.Телевізор в режимі очікування також потребує енергії. Для червоного вогника, який світиться теж потрібне харчування.

А от чайник, тостер і настільна лампа може лишатися під'єднаними до мережі, ці прилади у режимі очікування не є "вампірами".

Найбільше електроенергії у будинку споживає: холодильник, персональний комп'ютер, пральна машина, телевізор, кондиціонери та обігрівачі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви цілий день проводите на роботі, то зауважте собі, що варто вимикати без шкоди для комфорту. Раніше ми писали, які прилади обов'язково варто вимикати на ніч, щоб заощадити.