Працюватиме роками! 3 поради, які допоможуть вам продовжити життя ноутбука

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Переносний комп'ютер здатний працювати безперервно впродовж багатьох років, але це за умови правильного використання пристрою та уникнення грубих помилок. Що потрібно зробити, щоб продовжити "життя" ноутбуку? Три поради ви знайдете у нашому матеріалі!

Ці дії не лише продовжать термін служби ноутбука, а й скоротять необхідність ремонту. Для збереження довгої та безпроблемної роботи вашого пристрою, дотримуйтесь всього трьох простих рекомендацій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Обережно очищуйте екран

Дуже важливо не використовувати звичайні вологі серветки для очищення екрана ноутбука, оскільки це може пошкодити його поверхню. Натомість рекомендується застосовувати спеціальні серветки, призначені саме для чищення ноутбуків. Якщо, з будь-яких причин, ви не можете придбати такі серветки, можна використовувати мікрофібру.

2. Уникайте м'яких поверхонь

У жодному разі не ставте ноутбук на ліжко або диван. Для надійної роботи ноутбука він повинен бути розміщений на жорсткій поверхні — такій, як стіл або спеціальна підставка. В іншому випадку вентиляційні отвори можуть забитися, що призведе до перегріву пристрою.

3. Бережне поводження з кабелем живлення

Не смикайте і не заплутуйте кабель живлення. Ігнорування цього правила може призвести до поломки кабелю, що може викликати проблеми в пошуку відповідної заміни та роботі самого пристрою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, чому не можна викидати старий телефон. Ми назвали 5 вагомих причин, про які має знати кожен користувач.