Під цими прізвищами ховаються позашлюбні діти: секрети наших пращурів

Позитив
2 087

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Стали відомі прізвища позашлюбних дітей наших пращурів, фото: Freepik

Стало відомо, під якими прізвищами раніше записували незаконно народжених дітей в Україні

У давнину жінки виходили заміж за чоловіків, яких їм обирали їхні батьки. Про кохання і мови не було. Проте від цього почуття нікуди не дінешся. І чоловіки, і жінки піддавалися поклику серця, після чого часто народжували позашлюбних дітей. Раніше ми писали про жіночі імена-обереги, а тепер розкажемо, під якими прізвищами ховалися незаконно народжені.

Для вас — список прізвищ, які давали дітям, котрі народилися поза шлюбом, пише Телеграф . Коли малюків хрестили, то ім'я давалося за святими по дню народження. По батькові — від імені хрещеного тата, відповідно прізвище також утворювалося від цього імені. Винятками були діти, яких приймав біологічний батько. Тоді він міг дати своє прізвище, якщо вважав це за потрібне.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найпопулярнішими прізвищами незаконно народжених діток були: Покровтюк, Кривтюк, Кривдюк. Виростаючи, діти старалися якомога швидше змінити своє прізвище, аби ніхто не здогадався про їхнє походження.

Часто прізвище для таких діток давали, змінюючи ім'я матері. Наприклад: Настенко, Катренко, Марусяк, Маруняк, Маріяш, Марунчак, Маланюк, Маланчук, Паращук, Фещин, Олянчин, Гануляк, Катеринюк. Бували і випадки, коли мами давали новонародженим скорочені прізвища біологічного тата. Тоді Веринський — це син Четвертинського, а Литовський — Калитовського.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, чому після розлучення потрібно міняти прізвище. Езотерики розповіли, як це впливає на долю.