Кращі українські хіти нульових: кого ми слухали понад 20 років тому (ВІДЕО)

Музика

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Фото: facebook.com/kuzma.skryabin

У добірці представлені артисти з різними стилями у музиці

Початок нульових в Україні - золота пора для культурного становлення нації, вироблення якісної власної музики та початок неймовірних кар'єр вітчизняних зірок. Саме на початку нового тисячоліття мільйони українців скуповували диски з піснями своїх кумирів, а вже пізніше, коли всіх полонило таке явище як інтернет, стався справжній культурний бум.

Пройшовши перший етап цифровізації своєї творчості, передові українські артисти наразі стали легендами. Їхні композиції переслуховують мільйони українців. 20 років тому ці зірки були радше відкриттям для українців, зачинателями нової епохи у музиці. Тож, посилаючись на Show 24, представляємо вашій увазі 7 композицій, які звучали в домі кожного українця у 2000-х.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Океан Ельзи, “Без бою”

Про таке почуття як любов співали, співають і будуть співати завжди. В Україні одним із оспівувачів найпрекраснішого почуття став фронтмен гурту “Океан Ельзи” Святослава Вакарчук. Його трек “Без бою” став надзвичайно улюбленим серед десятків мільйонів українців. У композиції розповідається, що за кохання треба боротися до останнього подиху.

Руслана, “Дикі танці”

Цей трек став уособленням перемоги для України. Саме з композицією “Дикі танці” у англомовному варіанті Руслана посіла перше місце на Євробаченні 2004. Основна цінність пісні в тому, що вона побудована на основі гуцульських мотивів та має неймовірну силу духу.

Лама “Мені так треба”

Безумовну популярність співачка здобула у 2006-му році. Сталося це саме завдяки треку “Мені так треба”. Лама стала цікавою для вітчизняного слухача завдяки своїй незвичності. Прийнято вважати, що цей хіт - перлина українського поп-року.

Скрябін “Спи собі сама”

Прийнято вважати, що Кузьма присвятив цю пісню своїй дружині Світлані. Однак, він пізніше говорив, що цей трек можна сприймати абсолютно по-різному. Цей хіт надзвичайно полюбився українцям. Варто зазначити, що саме на нього було створено багато кавер-версій, які і до сьогодні.

Вєрка Сердючка “Dancing Lasha Tumbai”

Артистка стала по-справжньому легендарною після того, як посіла 2 місце на Євробаченні 2007 з вище вказаною композицією. Багато хто переконаний, що представник України мав перемогти того року з піснею "Dancing Lasha Tumbai", і 1 місце несправедливо віддали Сербії. Нині, виступ Сердючки зібрав понад 49 мільйонів переглядів. Виконавиця носить статус справжньої ікони музики не лише в Україні, а й в багатьох країнах Європи. Її пісня запам’яталася як весела безтурботна історія з простеньким приспівом.

Mad Heads “А я на морі”

Відомий український колектив саме завдяки синглу “А я на морі” здобув шалену популярність. Сталося це у далекому 2008-у році. Цікаво, що цей літній хіт є одним зі найпродаваніших рингтонів в Україні, за даними мобільних операторів.

Бумбокс “Наодинці”

Ця композиція стала символом самотності та потреби у любові. Цей посил реалізується на фоні історії ліричного героя, який вирішує йти проти системи. Сьогодні “Бумбокс” виконує цей трак на кожному концерті, присвячуючи його полоненим українським воїнам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми пропонували кращі треки Кузьми Скрябіна, які досі користуються популярністю в українців. Зазначимо, що артиста вже дев'ять років немає серед живих.