Треки, які надихають кожного українця: 11 пісень до Дня Соборності України (ВІДЕО)

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

День Соборності та Свободи України - одне з найважливіших державних свят у країні. Вивчаючи страшні криваві події, що відбувалися з нашою країною та народом в першій половині минулого століття, ми маємо усвідомлювати який неоціненний внесок заради соборності та незалежності України зробили тодішні проукраїнські політики, історики, митці.

Вони боролися за україноцентричну свідомість нинішніх поколінь. Безумовно, лише завдяки традиціям вольності, невимовному прагненню до свободи, український народ з такою жагою захищає свою соборність у війні з росією. Особливої уваги у боротьбі за свободу заслуговують діячі культури, а зокрема музиканти. Завдяки тодішнім будителям національної свідомості, сьогодні ми маємо  славу найспівочішого народу. Тож, з нагоди державного свята пропонуємо вашій увазі добірку з композицій про Україну.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Україна - це ти 

Знаменита українська співачка Тіна Кароль у 2016 році здивувала новим треком. Сингл "Україна - це ти" вона виконала разом з учасниками талант-шоу "Голос.Діти". Вийшло максимально атмосферно, а головне - патріотично.

Заспіваймо пісню за Україну

Легендарний український виконавець Олександр Пономарьов написав своєрідну молитву за свою Батьківщину. Трек було створено на другий день після президентських виборів у 2010 році. Пісня сповнена патріотичним настроєм, а потужний вокал метра робить її звучання грандіозним.

Одна калина

Цього року безсмертному треку Софії Ротару виповнюється 20 років. З упевненістю можна сказати, що за цей час композиція, написана Русланом Квінтою, набула статусу своєрідного гімну України.

Україна переможе

Даний трек у виконанні Олександра Пономарьова, Дзідзьо, Юрія Ткача, Тараса Тополі та Євгена Кошового став одним із найяскравіших у часи війни. У тексті автори і артисти висміюють образ російського окупанта та прославляють  рідну країну.

Маніфест

Яскрава композиція  Артема Пивоварова настільки підкорила серця українців, що її внесли до шкільної програми з української мови. Артем співає про незламне українське жовто-блакитне серце, яке ніколи не зламати.

Україна-ненька

Дана композиція є максимально органічною для звучання на фестивалях та патріотичних заходах. Трек має класний приспів, який запам'ятовується з першого повторення.

Як у нас на Україні

У свій час композиція Катериною Бужинської була постійним завсідником тодішніх патріотичних концертів та заходів. За 15 років свого існування робота набрала майже 7 мільйонів переглядів.

Моя країна

Трек Андрія Князя є найбільш пейзажним у нашій добірці. Артист співає про неймовірні степи, терикони та просторі нашої великої держави.

Україна це ми!

Драйвова робота від гурту "Mad Heads" не могла не опинитися у цій підбірці. Композиція виділяється своїм піднесеним настроєм та влучним інструменталом.

Моя країна

Реп-виконавець Ярмак презентував свою роботу восени 2022-го року. Цікаво, що ця пісня в оригінальній версії написана російською мовою 10 років тому. Однак. на вимогу часу репер випустив версію рідною мовою, і вийшло максимально вдало.

Сам собі країна

Ну і куди ж без знаменитого Кузьми. Його композиції "Сам собі країна" вчить молодь любити рідну землю попри всі виклики життя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми пропонували найкращі пісні незалежної України. У топі представлені як сучасні треки, так і композиції на зорі Незалежності.