9 років без Кузьми: пригадуємо кращі треки артиста, які досі користуються популярністю в українців (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Сьогодні, 2 лютого минає 9 років з дня трагічної загибелі відомого українського співака, музиканта, композитора та лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка. За час своєї творчості Кузьма Скрябін отримав славу чесного поета-виконавця, який ніс у маси все, що вважав за потрібне і нічого не боявся.

Артист загинув 2 лютого 2015 року у моторошній автокатастрофі. Шансів вижити у Кузьми, на жаль, не було.  За офіційною версією слідства, артист не впорався з керуванням під час виконання обгону молоковоза.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отож, з метою відання данини пам'яті про відомого артиста пропонуємо вашій увазі 5 його композицій, які досі користуються популярністю серед української аудиторії. У добірці представлені як романтичні, так і патріотичні треки.

"Сам собі країна"

Про те, що Кузьма був одним із найбільших патріотів серед представників українського шоу-бізнесу було відомо завжди.  Він усім серцем любив Україну і не розумів, чому багато українців шукають кращої долі у чужій країні, цим самим соромлячись своєї батьківщини. Трек "Сам собі країна", в буквальному сенсі цього слова,  будив у свідомості юних українців любов та гордість до своєї держави.


"Мам"

У творчості Андрія розкрилася не тільки тема любові до своєї батьківщини, а й до мами. Дана композиція є однією з найкращих робіт виконавця у ліричного напрямку його творчості.Артист в перших рядках зізнається що давно хотів написати таку композицію, але не захотів вигадувати банальних слів і просто каже те, що відчуває.

"Старі фотографії"

Це доволі особиста робота артиста. У ній відображається час, коли Кузьма писав цю пісню про друзів. Інтимний текст, який знайде відклик у кожного слухача. Це одна з пісень, яку можна інтерпретувати у життя будь-якої людини. Має максимально філософський сенс.

"Люди, як кораблі"

Пісня вийшла у 2005 році. Сам артист охарактеризував її так:

Філософська спрямованість пісні "Люди як кораблі" полягає в тому, щоб люди не ідеалізували той світ, який є навколо них, щоб були завжди обережні. Тому що в неочікуваний момент навколо тебе можуть виникнути вороги, і як щурики прогризти дно твого корабля.

"Нас кинули"

Скрябін був демократом і міг спокійно критикувати владу, адже проживав у вільній і незалежній країні. Трек "Нас кинули" дає зрозуміти те, наскільки Кузьма любив свою батьківщину і висміював тих, можновладців, для яких Україна не є країною, яку вони не хочуть модернізовувати та вдосконалювати. При цьому, варто зауважити, що насмішки Кузьми виглядали максимально чіткими. Саме за подібні тексти артист отримав великий кредит довіри від слухача та безмежну повагу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про єдину доньку легендарного Кузьми Скрябіна.   Як вона зараз виглядає та чим займається?