Зустріла війну на території ворога: де зараз мешкає українська акторка Даша Волга?

Новини шоубізнесу

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Відома українська акторка, зірка стрічок "Пізнє каяття" "Лист очікування" "Дівчата мої" Даша Волга, яка нещодавно розповіла, як на тлі війни посилити підтримку України в усьому світі, 20 років тому виїхала з чоловіком у Нову Зеландію. У своєму нещодавньому інтерв'ю 49-річна знаменитість розповіла, як опинилася в Москві, де взяла російський паспорт та де нині мешкає.

Зокрема, в інтерв'ю виданню  OBOZ.UA  Волга зробила сенсаційну заяву. Як виявилося, широкомасштабне вторгнення росії на територію її батьківщини вона зустріла в столиці країні-терористки (Москві). Даша пояснює, що тоді думала, що приїхала в Москву лише на кілька днів. Однак, обставини склалися так, що вона не могла вирватися з російської столиці цілий місяць.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Окрім того, Даша розповіла, що коли приїхала до Київа у 2018 році, то мала російський паспорт. Зокрема, Волга повідомила, як його отримала:

Коли я приїхала до Києва у 2018 році, у мене було два паспорти – новозеландський та російський, який отримала в юності, живучи з батьками у Москві. І ви не повірите: виявилося, що отримати тимчасові документи на проживання в Україні легше з російським паспортом. А мені було потрібно дуже терміново: мій тато захворів на рак. Але почувалася так дивно, коли почула: "Новозеландські документи ми розглядатимемо не менше ніж рік. Оформляйтеся за російським паспортом – через місяць буде посвідка". Мені відібрало мову, чути таке, як новозеландському громадянинові, який за Україну, – було дуже прикро. Коли вже було забрано Крим і тривала кривава бійня на Донбасі. Можете собі уявити?

Також 49-річна знаменитість повідомлила що нині її російський паспорт прострочений і вона не буде його відновлювати. Волга розповіла:

Російський паспорт, на який оформлено український документ, прострочений – я не збиралася його відновлювати. Що робити? Я оббила всі пороги українських інстанцій. Зверталася до юристів. Одна з них, дуже професійна спеціалістка, яка захищає політичних біженців із росії, які втікали від режиму, а потім мали проблеми з документами тут, розповідала мені, що наші органи неповороткі настільки, що досі видають росії громадян, на яких полюють не тільки ФСБівці, а й чеченці. Тих, кому голову обіцяють відрізати на Батьківщині, звідси віддають.

Потім Даші повідомили, що їй потрібно буде їхати до росії задля того, аби відновити документи та мати змогу отримати українську посвідку, так як без неї акторка не могла брати участь в жодному проєкті та підписувати контрактні угоди. Отож, все-таки Волга вирішила, що повинна їхати в рф аби отримати вище вказані блага в Україні. Як виявилося, у столицю росії артистка поїхала за 4 дні до повномасштабного вторгнення.

20 лютого 2022 року я опинилася в Москві. Днями раніше мені повинні були видати в російському посольстві в Києві тимчасовий документ, за яким могла перебувати в їхній країні якийсь нетривалий час. Пам'ятаю, приходжу до посольства, там сидить дівчина, яка мене впізнала, і приймає за свою: "Ми зробимо все швидко, а ви виїжджайте якомога раніше". Вона мені не каже, що з дня на день почнеться війна, але я зчитую цей меседж. Однак беру квиток і їду. Після прильоту мене затримують у московському аеропорту – разом із громадянами з Великої Британії, Литви та Америки. Забирають наші документи й відносять до начальника зміни. Згодом мені якимось дивом віддають документи, а жінку, яка прилетіла з Лондона, ведуть кудись – і я чую, що кажуть: "На жаль, запрошення від вашої сестри недостатньо – ви громадянка недружньої держави". І я розумію, що щось наростає, як снігова куля".

Нині ж українська акторка живе в новозеландському Окленді.  Там вона виховує двох дітей. Старшому  сину 20 років, він уже вступив до університету, а молодшому – 9 років.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Вайкуле зізналася, чи буде співати у росії.  Єдина умова, яку вона проговорює - це повне вибачення і абсолютне покаяння громадян рф.