Кузя з "Універу" потрапив у "чорний список" СБУ: що відомо

Новини шоубізнесу
548

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Віталій Гогунський отримав підозру від СБУ. Фото: СБУ

Гогунський активно "топить" за росію, закликаючи продовжувати війну проти України

Не так давно СБУ відкрила “полювання” на путініста Юрія Бардаша , а сьогодні стало відомо, що до “чорного списку” внесли ще одного уродженця України — зірку російського серіалу “Універ” Віталія Гогунського. Що про це відомо — дізнавайтеся у нашому матеріаалі!

Наразі “Кузя” активно підтримує воєнну політику Кремля й активно агітує росіян та всіх, хто готовий його слухати, продовжувати війну проти України. За даними СБУ, російський актор та музикант публічно підтримує збройну агресію рф проти України, беручи активну участь у пропагандистських акціях на тимчасово окупованих територіях України, виступаючи при цьому з “патріотичними” піснями на концертах перед сім’ями учасників т.зв. “СВО” та перед російськими бойовиками, які брали участь у війні проти України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Також Гогунський регулярно повторює тези російської пропаганди та агітує до агресивної війни рф проти України на медіа майданчиках рупорів кремля. Під час ефірів висловлювався на підтримку російських загарбників та героїзував їхню учать у війні проти України.
Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його підривної діяльності проти України,
— йдеться у повідомленні СБУ.

За матеріалами Служби безпеки України йому оголосили заочну підозру . Та оскільки фігурант переховується від правосуддя на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за такі злочини проти нашої держави:

  • ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);

  • ч. 6 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією);

  • ст. 436 (пропаганда війни).

За вищевказані злочини йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

До слова, Віталій Гогунський народився 14 липня 1978 року у Полтавській області (м. Кременчук). Його батько - депутат міської ради Кременчука. У 2022-му російський актор посварився з ним та іншими друзями з України через розбіжності у політичних поглядах: “Кузя” — затятий путініст, тоді як останні виступають проти російського вторгнення в Україну. Так він — фігурант центру “Миротворець” за пропаганду російського фашизму, замах на суверенітет і територіальну цілісність України; свідоме порушення держкордону України та активну підтримку російської агресії проти України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше такий же “привіт” від СБУ отримала і співачка-запроданка Таїсія Повалій. Колаборантка своїми злочинними діями проти України заробила покарання на строк до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.