На хвилі "скасування" Пренткович виправдалася за відпочинок чоловіка. Але її "щиросерде визнання" тільки більше захейтили

Знаменитості

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Популярна українська блогерка Таня Пренткович вляпалася у величезний скандал через таємно заплановану відпустку власного чоловіка. Та навіть після виправдовувань інфлюенсерку продовжують хейтити. Все що відомо про скандал з "волонтерським" відпочинком  Андрія Гонковського на Балі – розповідаємо нижче.

"Замилили очі" і по-тихому відпочили, або З чого почався скандал

У своєму мікроблозі Таня Пренткович показувала відпустку з дітьми та навіть жалілася, як важко без чоловіка летіти аж на Мальдіви. Але виявилося, що увесь цей час її коханий був просто за кадром.

Фото: instagram.com/tanyaprentkovych/

Так, випадково в Мережу просочилася інформація, що Андрій Гонковський перебуває разом із сімʼєю на розкішних пляжах Індійського океану. Хоча сам він розповідав про благодійні заходи, які ніби проводить у Варшаві. І тоді вже "тихий" відпочинок блогерів перетворився на спроби не втратити репутацію, підписників та рекламодавців. Адже в соцмережах на пару посипалася чимала хвиля хейту, за спроби обдурити аудиторію та незаконно відправитися у відпустку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Варто зазначити, що виїзд Андрія за кордон все ж виявився офіційним. Адже перетнути лінію розмежування йому довелось тоді, коли він їхав у Польщу як волонтер, аби провести благодійні заходи заради допомоги ЗСУ. Але, за словами чоловіка, вже коли він був у Варшаві, організатори вирішили перенести його виступи на інші дати. А тому він нібито вирішив скористатися можливістю та таємно відправитися на відпочинок з сімʼєю.

Перша спроба – захист, друга – перепрошення

Спершу Таня Пренткович обрала оборонну позицію, тому відповідаючи підписниці в соцмережах, вона натякнула, що їх родині просто заздрять. Андрій, за її словами, "має право" на відпочинок, бо ж зробив багато хорошого для ЗСУ. А щодо самої поїздки на Мальдіви, то вона не бачить різниці між тим, аби чоловік міг провести відпустку у Карпатах чи на морі. Проте блогерка не врахувала факту того, що під час повномасштабної війни чоловіки призовного віку не можуть виїжджати за кордон баз вагомої на то підстави. А відпочинок на Мальдівах навряд до цього відноситься.

І все ж, коли Таню Пренткович та Андрія Гонковського почали активно кенсилити, а рекламодавці – відмовлятися від співпраці, блогерка дала більш виважену відповідь своїм підписникам. У новому дописі вона зазначила, що вчинила необдумано та погарячкувала з емоційною відповіддю підписниці, ставши на захист чоловіка. З часом, за словами Тані, вона прийшла до висновку, що разом із чоловіком вони вчинили неправильно, проте готові нести відповідальність за свої вчинки.

Коли в нас, через зміщення дати події у Варшаві, зʼявилась можливість провести тиждень разом з дітьми та сімʼєю, ми нею скористалися… На жаль, ми не усвідомлювали наслідків цих дій.
Ми повністю розуміємо, що зробили помилку і розуміємо масштаб проблеми! Морально ми вчинили неправильно щодо інших людей та сімей і щиро приносимо за це вибачення,

– публічно заявили блогери.

Фото: instagram.com/tanyaprentkovych/

Просити вибачення – марна спроба. Бо ж відпустка не могла бути спонтанною

Але, судячи з реакції користувачів Мережі, підписники не повірили у вибачення пари. Більшість запевняє, що відпочинок Андрія на Мальдівах не міг виявитися спонтанним, адже на острови чоловік відправився з легким літнім одягом, хоча як в Польщі зараз зима. Окрім того, найбільше підписників блогерів образило те, що пара приховувала та брехала, а коли зʼясувалися обставини – почали виправдовуватися.  Тому попри вибачення Тані та Андрія, їх продовжують активно кенсилити.

  • А чого ви приховуєте що ваш бойфренд був з вами? Скажіть, будь ласка, чим ви особливі за всіх інших? Чим ви кращі? Всі ми волонтеримо, кожен по можливості. Ви заробляєте більше і маєте донатити більше, але це не робить вас вищим за закон. Ваш Андрій військовозобовʼязаний і не має права покидати країну. Чому мій чоловік на фронті, а ваш на Мальдівах? І ви приховували цей факт, бо ніде не показали його на цьому відпочинку і просто спалились. Я за кенселінг таких як ви й за суспільний осуд.

  • Ви, мабуть, до кінця і не зрозуміли, що суть не у Мальдівах. Образливо, що ви пизд*ли усім. Розказували, як тяжко самій подорожувати, акцентували на тому, що ви самі й т. д. Замилювали очі такій аудиторії. І як вірити вашим словам надалі?

  • І ще одне! Ви не допомагаєте ЗСУ… А ЗСУ допомагає вам. Запамʼятай собі це Таню.

  • Порушення закону – це порушення закону, емоції тут не важливі. Як дружина військовослужбовця, як волонтер, вимагаю відповідальності по закону. Все інше, гарні слова – зайве.

  • Ви не змусили нас погано думати про волонтерів та бізнесів. Ви змусили нас погано думати суто про вас…

  • З літніми речами? В Польщу? Взимку? Таню, ви за ідіотів нас вважаєте?

– продовжують писати під дописами Тані Пренткович.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, Олена Мандзюк виступила проти блогерів, які замовчують "волонтерський" відпочинок чоловіка Пренткович на Мальдівах. Вона ледь не єдина блогерка, яка не побоялася висловити свою позицію та засудила колег.