Фіналіст "Голосу країни", який двічі брав участь у Нацвідборі на Євробачення: 9 цікавих фактів про LAUD

Знаменитості

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Напередодні Євробачення 2024 ми вже згадували про невдалі виступи представників України. А тепер розкажемо про одного з артистів, який двічі брав участь у Нацвідборі — талановитого співака та фіналіста "Голосу країни" LAUD. Цікаві факти з його біографії та особистого життя ви знайдете на HOCHU.ua!

11 цікавих фактів з біографії LAUD

LAUD — це псевдонім. Справжнє ім'я артиста — Владислав Каращук.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

LAUD народився 14 жовтня 1997 року у Києві. Знак Зодіаку — Терези. Вік — 26 років.

Влад Каращук з дитинства любив музику, адже ріс у творчій сім'ї. Його батько — кларнетист, а мама — піаністка. LAUD навчився грати на гітарі у віці чотирьох років. Коли Владиславу виповнилося 7, він почав займатися  вокалом та грою на саксофоні.

На сцену Влад виходив з самого дитинства. Брав участь у найрізноманітніших конкурсах: "Крок до зірок", "Слов’янський базар" та "Чорноморські ігри". А ще він брав участь у відборі на "Дитяче Євробачення".

За освітою LAUD естрадний вокаліст. Він закінчив Київський інститут музики імені Р. М. Глієра.

У 2016 році Влад Каращук взяв участь у шоу "Голос країни". Він потрапив до команди Івана Дорна, став фіналістом проєкту та улюбленцем публіки. Ця історія змінила життя артиста.

Псевдонім LAUD також з'явився у 2016 році. Тоді він випустив свій перший кліп "Відчуваю", а через рік записав сингл "У цю ніч", який приніс ому ще більшу популярність.

LAUD зіграв одну з головних ролей у мюзиклі "Кольорові сни Еколь". Він виходив на сцену Театру ім. Франко.

У 2018 році Влад Каращук Влад Каращук Національного відбору на Євробачення. Він хотів представляти Україну з піснею "Waiting". У 2019 році він знову повторив спробу з піснею "2 дні", однак перемоги у Нацвідборі не здобув.

Після початку повномасштабної війни LAUD почав давати благодійні концерти. 14 жовтня 2022 року він з іншими артистами на ярмарку в Рівному зібрав 1 000 000 гривень для ЗСУ.

Про особисте життя Владислава Каращука майже нічого не ясно. У 2018 році він зустрічався з Аліною Косенко. Чи є зараз кохана в артиста — невідомо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть  цікаві факти про Женю Галича. Він не тільки представляв Україну на Євробаченні, а й брав участь у боях за Бахмут