Топ-5 невдалих виступів України на Євробаченні (ВІДЕО)

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

3 лютого відбудеться фінал національного відбору на Євробачення 2024 від України. Країна вже 20 разів брала участь у найвідомішому пісенному заході у світі і має три перемоги та ще багато позитивних результатів. Однак, інколи Україна опускалася нижче 10-го місця.

Тож, до вашої уваги представляємо п'ять найбільш невдалих номерів від України. Це були перформанси, коли учасник займав місце нижче 13-го.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Олександр Пономарьов, 14 місце

На долю легендарного українського співака випало непросте випробовування. Він став першим представником України на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення. Це було у 2003 році. Тоді Олександр виступив з піснею "Hasta La Vista" і зайняв почесне 14 місце. Такий результат не можна було вважати цілком і повністю негативним, адже це була перша спроба України на конкурсі. Це були лише перші кроки до майбутніх перемог.

Гайтана, 15 місце 

У 2012 році на конкурсі у Азербайджані Україну представила співачка Гайтана. Її виступ з композицією "Be My Guest" був у максимально українських тонах, а сама виконавиця, так чи інакше, приміряла на себе образ екзотичної українки, чим вразила добру частину поціновувачів конкурсу. Однак, на підсумковий результат це повпливало не найкращим чином.  артистка посіла 15 місце.

Меловін, 17 місце

Без сумніву, перформанс виконавця Меловіна можна вважати найбільш недооціненим на конкурсі від України. У 2018 році артист влаштував справжнє вогняне шоу у Лісабоні. Тоді співак виступав з композицією "Under The Ladder". У своєму номері селебритіс повставав з рояля, немов з домовини та енергійно співав під палаючим музичним інструмент. Зауважимо, що в той рік голосування вже було навпіл *50% від телеглядачів та 50% від членів журі). У підсумку, журі віддало Меловіну останнє 26 місце, а от телеаудиторія дала 7-у стрічку. Середній результат -  17 місце.

Ґринджоли, 19 місце

Український гурт виступав на домашньому Євробаченні 2005 після того, як у 2004 році Руслана феєрично перемогла та привезла конкурс у Київ. Зауважимо, що композиція українського представника носила дещо політичний характер, адже гурт виступав з треком "Разом нас багато", який став гімном тодішньої помаранчевої революції. Щоправда текст артистам довелося дещо змінити, аби забрати слова про лідера політичної партії та одного з президентів України.  Трек не сподобався більшості глядачам і посів 19 місце.

O.Torvald, 24 місце

Абсолютним аутсайдером у цьому рейтингу є рок-гурт "O.Torvald". Хлопці, як і "Ґринджоли" виступали на домашньому Євробаченні у Києві. Багато шанувальників відзначають, що їхній виступ на нацвідборі був набагато яскравішим, ніж на самому конкурсі. Композиція "Time", в принципі була непоганою і мала певні перспективи, але голова на сцені, яка світилася, не прийшлася до смаку єврофанам і вони не зрозуміли суть, яку гурт хотів передати цією максимально філософською постановкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Румунія відмовилася від участі у Євробаченні 2024. Відома причина такого рішення.