Це не кінець, а лише новий початок: основні причини розлучень після 50

Сімейне життя

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Сімейне життя після 50. Фото6 gentleman.24tv.ua/

Навіть після 30 років спільного життя люди можуть розлучитися

Довгі роки життя поряд не гарантують, що все було мирно, гладко та щасливо. Іноді поряд подружжя тримає лише звичка чи можливість осуду з боку знайомих, чи дітей. А є випадки, коли за шлюб немає сенсу боротися.

Багато причин можуть призвести до краху сімейного життя. Які основні причини не можуть втримати людей поряд, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зрада - це не обов’язкова причина для того, що люди не бажають перебувати поряд один з одним. Шлюб може просто вичерпати себе з часом. Не лишається спільних інтересів, тем для обговорення та мрій і бажань на двох. Найчастіше це трапляється тоді, коли діти виростають і покидають рідний дім залишаючи його пусткою.

Поширені причини розлучень після 50

  • Ігнорування потреб одне одного;

  • відсутність спільних занять, планів і пріоритетів;

  • невірність;

  • насильство: емоційне, фізичне, моральне, економічне;

  • різні види зловживань та залежність.

Тому, якщо у подружжя є бажання зберегти і зміцнити сімейні стосунки у старшому віці, потрібно шукати заняття, які сподобаються обом, проводити більше часу разом, говорити і бути підтримкою один для одного. Адже необов’язково палати вогнем кохання протягом всього життя, важливо відчувати турботу, повагу та опіку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Часто дідусі і бабусі присвячують час для внуків і не залишають для себе і коханої людини жодної вільної хвилини. Так робити не можна, адже у першу чергу потрібно дбати про себе, а у вільний час - про онуків.