Сімейні свята 2024: коли День доньки, сина, тата, мами, бабусі та дідуся

Усі свята
534
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото щаслива родина
Фото: vsepic

Дати важливих сімейних свят в Україні

Для кожної людини найбільшу цінність у житті має сім'я та родинні стосунки. Тому у календарі існують свята, які хочеться відмічати усією родиною та обов'язково обмінюватися привітаннями та приємними подарунками.

Хочу! нагадує про пам'ятні дати, щоб не забути привітати у цей день рідних людей та нагадати про свою турботу, повагу і любов. Ви можете запам'ятати ці важливі дати або записати їх у календарі, щоб не забути.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

День бабусь і дідусів — 28 жовтня

Свято було започатковане в Нідерландах у 2009 році, зазвичай там традиційно дарують квіти бабусям і дідусям. Ви також можете приєднатися до цієї традиції та відвідати свої улюблених рідних з чудовими букетами та подарунками.

День батька — 16 червня

 Це свято відзначають у третю неділю червня. Бере початок з США, але швидко поширилося іншими країнами, адже батько для кожної дитини є взірцем для наслідування, захисником та опорою. Він захищає від життєвих негараздів та прагне лише кращого для дітей. Не забудьте відвідати та привітати тата у цей день та нагадати йому про свою любов.

День матері — 12 травня

У 2024 році день Матері відзначатимуть 12 травня. Це одне з найулюбленіших свят українців. Американка Анна Джервіс з Філадельфії У 1908 році запропонувала вшановувати усіх матерів на честь своєї мами, яка пішла з життя через хворобу. Мама - це найрідніша людина для кожної дитини та її участь у житті просто неможливо оцінити. Даруйте їй свою посмішку, тепло і подяку за її нелегку роботу.

День сім'ї — 15 травня

В Україні Міжнародний день сім'ї офіційно встановили у 2023 році. Це чудова можливість у цей день зібрати за столом всю родину і привітати один одного подарунками, теплими словами та привітаннями.

День батьків і Міжнародний день захисту дітей — 1 червня

У червні ми відзначаємо два сімейних свята: Міжнародний день захисту дітей та день батьків. Неважливо якого віку діти, вони завжди лишатимуться маленькими для своїх батьків. Тому з щедрістю вітайте один одного та не забувайте про родину не лише у свята, а й тоді, коли виникатиме найменша можливість.

День доньки — 25 квітня

Це свято стає досить популярним серед українців, адже це ще одна можливість привітати донечок та підкреслити до них свою любов.

День синів - 22 листопада

Молоде для України, але надзвичайно популярне всьому світі. Існує версія, що ідея його створення виникла 2014 року у Guardian News & Media Limited під час святкування Міжнародного дня чоловіків, який теж відзначають у листопаді. Матері відчувають до синів глибоку прихильність, а для батька це нащадок і продовжувач роду. Цей день - чудова нагода зустрітися разом і провести час у сімейному колі.

День братів і сестер — 10 квітня

Брати і сестри, навіть на відстані відчувають нерозривний зв'язок. Тому у Міжнародний день братів та сестер вітайте своїх родичів та не соромтеся говорити їм про свою любов та прихильність.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про Міжнародний день сімей . Яка історія його створення та як зазвичай його відзначають у світі.