Чи може цукор та молоко спровокувати появу прищів? Які фактори впливають на стан шкіри

Здоров'я

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Поява прищів. Фото: Хочу!

На сухість шкіри може впливати багато різних факторів

Висипання на шкірі можуть з’являтися з різних причин. Неправильно підібране харчування чи недостатньо збалансована дієта також може спричинити появу прищів. Давити прищі - це не найкраща ідея, адже є місця, де це робити категорично заборонено.

Багато людей пов’язують прищі на шкірі з вживанням цукру чи молочної продукції. Чи пов’язано це та які фактори призводять до появи висипань на тілі, розповідає в Instagram нутриціолог Ольга Дорош.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи є спеціальна дієта для уникнення висипань

Для здоров’я шкіри та профілактики хвороб потрібно дотримуватись здорового та збалансованого харчування. У раціоні має бути достатнє споживання з їжі вітамінів А, Е, С, В, мінералів, цинку та міді.

Чи дійсно молочна продукція може викликати акне

У деяких людей вживання молока може викликати акне, не кисломолочні продукти чи витримані сири.

Щоб зрозуміти, чи є у вас реакція на молоко, виключіть його на 2 тижні і ведіть харчовий щоденник для відстеження реакцій. При цьому уважно читайте етикетки на наявність в продуктах молока та сухого молока,
- радить нутриціолог Ольга Дорош

Від цукру може бути висипання?

Надлишок доданого цукру, простих вуглеводів та фаст-фуду може мати вплив на здоров'я. Проте це трапиться не від однієї цукерки, а надмірної кількості. Це ж стосується і меду, сиропу, цукру, фрешів, адже це доданий цукор, тому варто споживати в міру.

Що потрібно обмежувати

  • Надлишок насичених жирів, краще додати у раціон продукти, які багаті Омега-3 жирними кислотами;

  • зменшити вживання жирних страв з вершками, сметаною, смажене жирне м’ясо, ковбаси, жирні молочні продукти;

  • алкоголь;

  • додати до раціону більше риби, морепродуктів, горіхів та насіння.

Вода не допоможе подолати сухість шкіри, адже на сухість впливає алкоголь, куріння, генетика, сонце, незбалансоване харчування, неправильний догляд, стрес, нестача сну і сухе повітря.

Вживання багато кави може також впливати на стан шкіри, 1-2 чашки цілком достатньо, але без додавання цукру, молока та вершків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не забувайте ретельно доглядати за шкірою. Підбирайте лише якісні надійні засоби. Найперше – грамотний догляд підібраний лікарем-дерматологом чи косметологом для вас і за потреби лікування призначене саме лікарем!

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.