З'явилися прищі на тілі? Можливо, ви припускаєтеся однієї дуже популярної помилки, коли приймаєте душ

Догляд за обличчям і тілом
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

У вас є прищі на тілі? Приймаєте душ, очищаєте шкіру, а вони все одно нікуди не зникають? Не впадайте у відчай. Можливо, ви допускаєте одну досить популярну помилку під час миття голови. Про неї детальніші читайте у нашому матеріалі на HOCHU.ua!

Багато хто з нас любить наносити кондиціонер на волосся на останньому етапі догляду в душі. Однак дерматологи рекомендують утриматися від цієї звички, оскільки це може спричинити появу прищів на спині та грудях. Детальніше про це для сайту  wonderzine.me  розповіла лікарка-дерматовенеролог, кандидатка медичних наук Вікторія Миронюк .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Річ у тому, що нанесення кондиціонера та його подальше змивання як завершальний крок прийняття душу може призвести до проблем, оскільки ці засоби часто мають густу текстуру, яку важко повністю видалити водою. Стікаючи по шкірі спини та грудей, кондиціонер може забивати пори, що викликає появу акне, якщо його не змити ретельно.

З'явилися прищі на тілі? Можливо, ви припускаєте одну дуже популярну помилку, коли приймаєте душ - фото №1

Краще спочатку робити догляд за волоссям, а лише потім переходити до миття тіла. Або ж, якщо ви любите залишати кондиціонер на тілі "на десерт", то ще раз ретельно вимийте тіло. Проте майже на увазі, що такий крок може пересушувати вашу шкіру.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, який крем краще вибрати на холодну пору року — зволожувальний чи живильний. Ми розповіли, в чому полягають відмінності між зволожувальним та живильним кремом для обличчя.