Боротьба за чисту шкіру: поради експертів, які допоможуть підібрати крем від прищів

Догляд за обличчям і тілом
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як підібрати правильний крем від прищів на обличчі? Це завжди було складно, а зараз, коли багато засобів від акне продаються в аптеках та магазинах, вибір стає ще складнішим. Тому важливо знати, які продукти найкраще підходять для шкіри.

Як підібрати крем від прищів: поради експертів

Перед тим, як шукати кращий крем від прищів, варто дізнатися, як він діє і з яких інгредієнтів повинен складатися. А потім важливо виробити звички дбайливого догляду за шкірою, які допоможуть лікувати та запобігати прищам, кажуть експерти Мayo Сlinic .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Боротьба за чисту шкіру: пораді експертів, які допоможуть підібрати крем від прищів - фото №1

Активні інгредієнти у засобах від прищів

Хороший крем від прищів повинен мати такий самий хороший склад. Річ у тому, що засоби від акне діють по-різному, залежно від їх активних інгредієнтів. Деякі працюють, вбиваючи бактерії, що спричиняють прищі. Інші видаляють надлишки жиру зі шкіри або прискорюють ріст нових клітин шкіри та видалення відмерлих клітин шкіри. А є кошти, які, здається, хочуть виконати ці завдання.

Ось загальні активні інгредієнти, що містяться в засобах від прищів, що використовуються на шкірі, і як вони діють.

Перекис бензоїлу

Цей інгредієнт вбиває бактерії, що викликають прищі, допомагає видалити надлишки жиру зі шкіри та видаляє відмерлі клітини шкіри, які можуть закупорювати пори. Продукти бензоїлу пероксиду, які можна купити без рецепту, доступні у концентрації від 2,5% до 10%. При виборі цього крему починати варто з продукту на водній основі меншої концентрації (2,5%), щоб знизити ризик побічних ефектів.

Можливі побічні ефекти включають сухість шкіри, лущення, подразнення, печіння та поколювання, особливо у людей з чутливою шкірою.

Саліцилова кислота

Цей інгредієнт може допомогти очистити пори та запобігти новим висипанням. Можливі побічні ефекти включають легке печіння, зміна кольору шкіри та незначне подразнення шкіри.

Боротьба за чисту шкіру: пораді експертів, які допоможуть підібрати крем від прищів - фото №2

Азелаїнова кислота

Цей інгредієнт допомагає запобігти закупорці пор і має м'яку антибактеріальну дію. Азелаїнова кислота також допомагає виправити темні плями, які можуть залишатися після зникнення прищів (запальна гіперпігментація).

Альфа-гідроксикислоти

Це синтетичні версії кислот, отриманих із цукрозміщуючих фруктів, цукрової тростини або молока. Два типи альфа-гідроксикислот, які використовуються в засобах від прищів, що відпускаються без рецепта, - це гліколева кислота та молочна кислота. Вони лікують прищі, видаляючи відмерлі клітини шкіри та заспокоюючи запалену шкіру. Альфа-гідроксикислоти також стимулюють зростання нової, більш гладкої шкіри. Це допомагає покращити зовнішній вигляд шрамів від прищів та пір.

Методи, які допоможуть підібрати крем від прищів

Боротьба за чисту шкіру: пораді експертів, які допоможуть підібрати крем від прищів - фото №3

Засоби від прищів, які найкраще підходять вам, залежать від вашого типу шкіри, типу прищів та переваг по догляду за шкірою.

Якщо ви не впевнені, який засіб від прищів купити, почніть із засобу, який містить перекис бензоїлу, адапален або те й інше. Будь-який ефективний і зазвичай добре переноситься. Зачекайте кілька днів, перш ніж очікувати на результати,

— радять у Мayo Сlinic.

Також починати підбір коштів варто з продуктів із меншою концентрацією. Це допоможе звести до мінімуму запалення, сухість шкіри та інші проблеми. За потреби можна поступово збільшувати силу продукту та частоту його використання. Протягом кількох тижнів шкіра адаптується.

Використовуйте більше одного продукту для лікування прищів, кожен із них повинен містити різні активні інгредієнти або комбінації інгредієнтів. Можна наносити один засіб вранці, а інший увечері, щоб запобігти подразненню шкіри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

І ще один важливий момент – потерпіть та зачекайте. Перш ніж ви побачите результати, може знадобитися від 2 до 3 місяців щоденного використання. Більше того, ситуація може погіршитися, перш ніж стане кращою.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми ділилися секретами, які допоможуть позбутися мішків під очима . Вони менш радикальні, ніж блефаропластика, але справді ефективні.