Як не "плавитися" від спеки: 7 способів охолодитися без кондиціонера

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Спека у квартирі. Фото: 0512.com.ua

Не страждати від спеки без кондиціонера цілком можливо з деякими порадами

Спека може бути приємною лише в одному випадку - якщо ви відпочиваєте біля води з прохолодним коктейлем у руках. У всіх інших випадках вона виснажує і змушує шукати можливість охолодити себе, кімнату і пляшку води.

Літня спекотна пора приносить деякі незручності. Проте існує можливість створити прохолоду самостійно, без допомоги кондиціонера, радить obozrevatel.

  • Багато пити. У спеку потрібно уникати зневоднення, тому вживайте якомога більше рідини.

  • Затінення. У кімнаті можна створити затінок за допомогою спеціальних штор-блекаутів. Або закрийте вікна звичайними шторами на день, щоб зберегти прохолоду. На ніч можна відкривати вікна на провітрювання.

  • Душ. Коли надто спекотно, варто прийняти прохолодний душ. Якщо використовувати гель чи шампунь з м’ятою - це додасть свіжості і прохолоди.

  • Холод. Якщо ви відчуваєте дискомфорт від високих температур можна покласти ганчірку чи рушник змочений у холодній воді на зап’ястя та шию.

  • Вентилятор. Облаштуйте місце для пристрою біля вікна, щоб видувати гаряче повітря. Добре допомагає охолодитися пляшка замороженої води встановлена перед вентилятором.

  • Постільна білизна. Використовуйте влітку білизну з натуральних тканин. пред сном за 2-3 години покладіть у морозилку простирадло, щоб охолодити його.

  • Приготування їжі. Намагайтеся використовувати мультиварку, щоб не поширювати тепло. Обмежте готування у духовці і вживайте більше охолоджених продуктів.

Раніше ми розповідали, що радить вживати у їжу дієтолог, щоб не відчувати спеки. Які продукти підходять ідеально, розповідаємо тут.