Що заборонено їсти в Різдвяний піст: правила та скільки триває

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати смачні пісні голубці за рецептом Клопотенка. Цей рецепт, як і інші подібні, скоро буде дуже актуальний для вірян. Адже 15 листопада розпочинається Різдвяний піст.

Він триватиме впродовж 40 днів, до 24 грудня. Як і будь-який багатоденний піст, Різдвяний повинен підготувати вірян до майбутнього свята – Різдва Христового. Вважається, що через фізичні обмеження людина більше концентрується на духовному житті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що можна і що заборонено під час Різдвяного посту

Плануючи дотримуватися Різдвяного посту, слід пам'ятати, що це - не дієта. Фізичне обмеження має на меті укріплення віри та духовний розвиток.

Справжній піст полягає не скільки у помірності від тваринної їжі, скільки у духовному очищенні. Тому, якщо ви прийняли рішення дотримуватися посту, зверніть свої думки та вчинки на добро.

Що можна їсти час Різдвяного посту

У Різдвяний піст можна їсти рибу та морепродукти. Також можна овочі, фрукти, хліб. Не можна їсти м'яса, птиці. Не можна вживати молочні продукти та яйця.

Звісно що є винятки, коли ці правила послаблюються. Це стосується дітей, старих і хворих людей, а також вагітних і жінок, які годують.

І пісному раціоні можуть бути каші, хліб та сухарі. Овочі, гриби та зелень. З солодкого - ягоди, фрукти та сухофрукти, горіхи, насіння, мед. Можна готувати пісну випічку, супи, рагу запіканки тощо - аби у страві не було тваринних компонентів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Загалом же дотримуватися посту чи ні - це рішення кожного чи кожної. А вам у цьому допоможуть рецепти пісних страв з hochu.ua: