Картопля на пюре звариться вдвічі швидше: секретний спосіб приготування 

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як посмажити картоплю так, щоб вона набула особливо апетитної скоринки. Тепер ділимось порадами щодо приготування смачного пюре.

Це чи не найпопулярніший вид гарніру в раціоні українців. Мало хто знає, та існує кілька перевірених методів, які допоможуть зварити картоплю на пюре значно швидше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазвичай на це витрачається десь 20 хвилин. Але навіть цей процес можна пришвидшити. З самого елементарного - розрізати картоплини на менші шматочки та залити їх не холодною водою, а окропом.

До того ж, у заливанні бульби окропом є ще одна мета. Так картопля зберігає більше свого природного смаку.

Для варіння картоплі підійде каструля з тонким дном та щільною кришкою. Останній пункт принциповий, до того ж, краще не знімати кришку без потреби - так температура всередині буде вищою.

Варити картоплю треба на середньому чи малому вогні. Щоб пришвидшити процес приготування, можна додати сіль одразу після того, як картопля закипіла.

Також мало хто знає, та пюре буде набагато смачнішим, якщо варити картоплю у незвичайній воді. Під час варіння варто додати лавровий листок або очищений і розчавлений зубчик часнику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Такий гарнір буде особливо смачним. Також ми розповідали, як покращити смак червоного борщу.