Спеція, яка псує і смак, і аромат: у які страви не можна додавати “лаврушку”

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що треба додати до котлет, щоб вони вийшли особливо смачними. Тепер ділимось порадами щодо додавання в їжу такої популярної спеції, як лавровий лист.

Часто цю спецію без розбору кладуть у супи, бульйони, печеню. Та мало хто знає, що агресивний лавровий лист легко може зіпсувати смак та аромат будь-якої страви. Про це розповіли на FoodOboz.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лавровий лист зазвичай потрібно додавати в другі страви, а саме в борщ, супи – м'ясний і гороховий. Але що стосується “легких” перших страв - курячого бульйону, цибулевого або вершкового супу, то туди лавровий лист краще не класти. Він може зіпсувати ніжний смак цих страв, надавши їм гіркоти.

Чим замінити лавровий лист

Кулінари радять замість лаврового листя класти до цих страв базилік, чебрець, розмарин. Також він успішно замінюється сумішшю пряних трав, а ще - селерою та петрушкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Трім того, навіть у стравах, де лавровий лист потрібен, його слід видаляти з каструлі через 10 хвилин, інакше він може надати гіркого присмаку. Також ми розповідали, як зробити смажену картоплю особливо смачною.