“Шуба” стане ресторанною стравою: елементарний трюк зробить нудний новорічний салат втричі смачнішим

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, на що звернути увагу, щоб салати після застілля якомога довше зберігались. Тепер ділимось порадами щодо приготування такої популярної новорічної закуски, як “Оселедець під шубою”.

Є деякі деталі, які можна врахувати, щоб салат став ще смачнішим. Або й взагалі замінити деякі компоненти - і за відчуттями це вже буде зовсім інша страва.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найсмачніший салат вийде з оселедця, засоленого цілим. Попередньо з нього треба вибрати нутрощі та кістки. З цим буде багато мороки, зате на смак з такою рибкою не зрівняється жодне готове філе.

Та і взагалі, використовувати саме оселедець необов’язково. Смак салату докорінно зміниться, якщо покласти замість оселедця червону рибу або навіть червону ікру.

Наступна порада полягає у тому, щоб змінити звичний розклад салату. Більшість кулінарів на дно кладуть оселедець. Однак спробуйте приготувати “шубу” з картоплею на дні - і ви будете вражені результатом. Картопля всотає в себе смаки оселедця та цибулі, і смак розкриється набагато сильніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також є лайфхак, який стосується овочів. Спробуйте не відварювати їх, а запекти. Крім того, замість магазинного майонезу буде дуже смачно використати домашній. Ми розповідали, як його приготувати.