Як просто та швидко прибрати грудочки з тіста: ефективні кулінарні лайфхаки, про які мало хто знає

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як сода допоможе зробити котлети пишнішими . Тепер ділимось порадами, які допоможуть просто і швидко прибрати грудочки в тісті.

Грудочки псують не лише зовнішній вигляд, але й смак випічки. Разом з Ukr.Media ділимось ефективними способами, які допоможуть їх позбутися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сито

Просіяти через сито - це найпростіший і найефективніший спосіб. Просіювання борошна перед додаванням в рідину допоможе розбити грудочки і зробити тісто гладким. Якщо в тісті вже є грудочки, можна пропустити його через сито або марлю.

Міксер

Цей спосіб підходить для більш густого тіста, наприклад, як на оладки або заливні пироги. Слід збивати тісто міксером на великій швидкості, поки всі грудочки не розіб'ються. Важливо - цей спосіб не підходить для приготування повітряної випічки, такої як бісквіт, капкейки або панкейки. Для них підходить наступний спосіб.

Розтерти виделкою

Цей спосіб підходить, якщо у вас немає міксера або якщо тісто вимагає дбайливого ставлення, як у попередньому пункті. Просто розтирайте кожну грудку виделкою, поки вона не розчиниться. Цей спосіб дуже ефективний для невеликих порцій тіста.

Поставити в холодильник

Цей спосіб простий і не потребує багато зусиль. Достатньо просто поставити тісто в холодильник на 2-3 години. У холоді грудочки розбухнуть і при перемішуванні розпадуться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використовуйте ці лайфхаки, щоб ваше тісто завжди було гладким і без грудочок. Також ми розповідали, як значно смачніше приготувати пельмені .