Проста кулінарна хитрість: що додати до картоплі, щоб вона не почорніла

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

24 канал / Картопелька нізащо не потемніє

Цьому дуже просто запобігти

Ми розповідали, як приготувати особливо ароматну смажену картоплю. Тепер розповідаємо, як її варити, щоб овоч зберіг свій приємний апетитний колір.

Всі ми хочемо, щоб страва не лише була смачною, але й апетитно виглядала. Іноді картопля темніє або набуває неприємного жовтого кольору. Є дуже прості трюки, які дозволять цього уникнути. Про них розповіли на Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не дайте картоплі окислитися

Очищену картоплю не рекомендується надовго залишати на повітрі. Якщо забути про неї на деякий час, вона почне темніти. Якщо все ж доведеться залишити - залийте очищену картоплю холодною водою до моменту приготування.

Додайте лимонний сік або кислоту

Під час варіння додайте в каструлю трохи лимонного соку або невелику кількість лимонної кислоти. Це нейтралізує луг, присутній у воді, який і призводить до потемніння картоплі.

Також, окрім соку, можна додати кілька лимонних дольок. Покладіть в каструлю 2-3 часточки - не бійтеся, що це погіршить смак. Навпаки, лимон ще й додасть картоплі приємного аромату.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим порадам ваша варена картопля завжди буде білою, апетитною та смачною. Також ми розповідали, як приготувати розкішне картопляне пюре.