Так пюре готують у Франції: прості трюки, які нададуть гарніру паризького лоску

Кулінарні підказки
911
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які помилки псують смажену картоплю. Ще один варіант приготування цього овоча, не менш популярний - картопляне пюре. Здавалося б, немає нічого складного у його приготуванні, але є деякі нюанси, які зроблять цей гарнір особливим.

Ідеальне пюре – це не просто розім'ята картопля. Це ніжна, пухнаста маса без грудочок, з насиченим вершковим смаком. Французькі кулінари, відомі своїми бездоганними кулінарними техніками, знають секрети приготування бездоганного пюре. Детально про це розповіли на Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Використовуйте сито

Зварену картоплю спочатку розімніть товкучкою, а потім силіконовою лопаткою протріть через дрібне сито. Цей простий прийом зробить пюре легким, повітряним і без грудочок. Це може здатися нудним заняттям, однак результат того вартий - картопля буде неймовірною.

Правильний порядок додавання інгредієнтів

Спочатку в пюре додайте холодне вершкове масло та розмішайте його. Потім влийте гаряче молоко, постійно помішуючи. До вершків прийнято ставитись з обережністю - вони можуть зробити пюре рідким.

Додайте сметану

Після молока додайте в пюре трохи сметани. Цей кисломолочний продукт додасть гарніру ніжності, жирності і вершкового аромату.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці прості правила допоможуть вам перетворити звичайний гарнір на вишукану страву. Також ми розповідали про тонкощі приготування смачної овочевої засмажки.