Навіщо розумні господині насипають сіль на віник? Тепер ви будете робити так завжди (ВІДЕО)

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Подовжити термін служби віника. Фото: Хочу!

Цікавий спосіб за копійки, який допоможе відновити віник

У господарстві кожної господині завжди присутній віник, а іноді і не один. Зручний, якісний і хороший інструмент для прибирання вибрати досить важко, тому люди шукають способи продовжити його життя, щоб не купувати інший.

Існує простий і надійний спосіб відновити віник до стану нового та відмінно відмити його від бруду та пилу. Як це зробити дешево і швидко, розповідає у відео канал Поради для дому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що знадобиться

  • Сіль - 100 г;

  • оцет - 100 г;

  • миска;

  • віник;

  • вода.

Як відновити віник

Беремо глибоку миску або широке відро і наливаємо гарячу воду. Вода має покривати прутики віника повністю. Насипаємо 100 г солі та пів склянки оцту. Добре перемішуємо і ставимо віник у воду. Залишаємо на 30 хвилин, а краще - на всю ніч. Далі потрібно промити віник під чистою водою і висушити паперовими рушниками.

Такий спосіб працює безвідмовно. Сіль захищає прутики від зношування, робить їх більш жорсткими, що дозволяє збільшити термін використання. Також такий розчин чудово відмиє та продезінфікує віник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Такий ж розчин можна використати для відмивання скляного чи кришталевого посуду. Він відмінно відчистить від бруду, пилу, плям і вапняного нальоту не залишаючи розводів.