Місія здійсненна: як зробити генеральне прибирання та вижити

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка сидить на підлозі серед мийних засобів
Фото: gryazee.net

Генеральне прибирання для багатьох людей стає складною задачею

Безліч людей перед Великоднем планують зробити генеральне прибирання всього будинку та території навколо нього. Але мало кому це приносить задоволення і радість. Зазвичай, це схоже на камінчик у взутті, муляє, незручно, неприємно, але обов’язково потрібно зробити.

Можливо значно спростити завдання, якщо правильно підійти до цього і навчитися делегувати обов’язки. Які слушні поради допоможуть полегшити цю складну задачу, розповідає choice.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Планування прибирання

Не намагайтеся зробити усе за один день. Можна розділити роботу і робити деякі речі кожного дня. Виділяйте щодня годину свого часу на окремі завдання. Година роботи краще, ніж її відсутність взагалі.

Делегуйте обов’язки

Ви не зобов’язані робити це самі. Розподіляйте навантаження на інших членів родини. Навіть малі діти здатні самостійно скласти іграшки, одяг чи пропилотяжити у кімнаті.

Встановлюйте пріоритети

Надавайте пріоритет роботам із високим ступенем впливу. Ідеальне прибирання у підвалі чи коморі навряд хтось помітить, а чудово відмити вікна з обох боків додадуть радості і впустять більше світла у кімнати. А це завжди надихає продовжувати роботу над покращенням вигляду будинку.

Використовуйте ескізи приміщення

Ви можете обвести області, якими збираєтеся займатися у першу чергу. Це може допомогти вам отримати загальне уявлення про те, що потрібно зробити, щоб ви могли або розбити це на менші частини, або навіть виділити окремі кімнати чи завдання для інших членів сім’ї. Тоді ви зможете позначити галочками галочки, коли вони будуть зроблені.

Не забувайте прибирати обов’язкові речі

На пультах, світильниках, ручках, телефонах та вимикачах накопичується багато пилу, бруду та бактерій. Вони постійно знаходяться у контакті з брудними руками, тому важливо ретельно їх очищувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завжди читайте етикетки на засобах для прибирання, які використовуєте. Адже, якщо протерти телевізор чи ноутбук непризначеними для цього засобами, можна пошкодити техніку.