Не дайте себе обдурити: яку черешню не можна купувати в жодному випадку

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Фото з відкритих джерел / Як обирати черешню

Як вибрати найсмачнішу черешню

Ми розповідали, як перевірити якість ковбаси в домашніх умовах. Тепер розповідаємо, як обрати найсмачнішу черешню і яку ягоду точно не варто купувати.

Як же не помилитися з вибором та знайти найсмачніші ягоди? “Хочу” розповідає про кілька секретів, які допоможуть вам у цьому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Огляньте шкірку

Вона має бути гладкою, блискучою та без тріщин. Матова або зморщена шкірка свідчить про те, що ягода вже не така свіжа. Уникайте черешні з плямами або вм'ятинками, адже це може бути ознакою псування. Свіжа черешня має бути пружною, з щільною м'якоттю. М'які або водянисті плоди вже перезріли або зібрані давно.

Особлива увага на плодоніжки

Купуйте черешню лише з плодоніжками. Вони повинні бути зеленими та свіжими, щільно прилягати до ягоди. Сухі або коричневі плодоніжки свідчать про те, що ягода давно зірвана. А їх відсутність повинна відштовхнути вас від прилавка - такі черешні купувати не варто, вони зірвані давно, а ще місце, з якого відійшла плодоніжка може бути “входом” для бактерій.

Вибирайте сорт за кольором

Жовта та рожева черешня має ніжний, солодкий смак з кислинкою. Темні ягоди більш насичені та солодкі, з терпким присмаком. Чорна черешня - найсолодша з усіх, але й найрідкісніша.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не соромтеся куштувати ягоди перед покупкою, адже так ви точно знайдете найсмачніші. Також ми розповідали, чим морозиво відрізняється від джелато.