Не газоном єдиним: які є цікаві альтернативи

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Заміна газонній траві. Фото: gazon1

Замість газону можна посадити кілька варіантів

Для більшості людей газон біля будинку є найкращим варіантом. Не потребує надмірного догляду, але вимагає частого поливу і косіння. Тому все частіше люди шукають інші альтернативи для заміни.

Зробити свою ділянку унікальною та екологічною можна за допомогою кількох способів. Які є альтернативи газонної трави, розповідає agro-market.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Багато для кого стандартний газон не підходить для умов, вимагає багато догляду чи просто не подобається. Тому не варто боятися експериментів, щоб створити оригінальну галявину.

Ґрунтопокривні рослини

Не вимагають надмірного догляду, частого та інтенсивного поливу і мають високу вологостійкість. До таких рослин належить чебрець, який прекрасно переносить посуху та конюшина, яка ідеально підходить для створення зеленого килима та ефективно збагачує ґрунт азотом, покращуючи його якість.

Невибагливі рослини

Якщо на ділянці мало світла, рекомендують посадити моховинку. Вона здатна покрити поверхню м’яким, подібним до моху покровом, який приємний на дотик і не потребує частого поливу.

Якщо на ділянці багато сонця - кращим вибором стануть декоративні трави, яких є велика кількість видів та форм.

Килимові рослини

Одним з найкращих є седум. Ідеальна рослина для мінімалістичного догляду. Стійка до витоптування та не потребує частого поливу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як позбутися трави між плиткою простими способами. Адже вона має неестетичний вигляд та може пошкодити доріжку.