Якщо мрієте про розкішний газон: як правильно сіяти траву на подвір’ї

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чи варто садити на подвір’ї магнолію. Тепер ділимось порадами, які допоможуть виростити мальовничий зелений килим на вашому подвір'ї.

Зробити це не так складно, як здається. Дотримуючись порад, якими поділились на ProstoWay , можна влаштувати справжній газон, який буде тішити вас протягом багатьох років.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як обрати місце

Віддайте перевагу рівній ділянці з достатньою кількістю сонячного світла. Уникайте місць, де постійно панує тінь. Переконайтеся, що ваш ґрунт добре дренований. Застій води може призвести до загнивання коренів трави.

Як підготувати ґрунт

Ретельно перекопайте землю, видаляючи всі рослинні залишки, каміння та гілки. Розрівняйте та утрамбуйте ґрунт, щоб  забезпечити рівномірне зростання трави. За тиждень до початку посіву внесіть добрива.

Як висівати траву

Найкращий час для посіву трави – з травня по вересень. Саме у цей період ґрунт має оптимальну температуру та вологість. Щоб посіяти газон, придбайте насіння та рівномірно розподіліть його по ґрунту. Злегка заглибте граблями та прокатайте катком. Основи догляду за газоном

Регулярно поливайте газон, особливо в перші тижні після посіву. Підстригайте траву по мірі її зростання. Вносите добрива протягом вегетаційного періоду. Захищайте газон від шкідників та хвороб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки правильному догляду ваш газон буде радувати вас свіжим та мальовничим виглядом протягом багатьох років. Також ми розповідали, що посадити біля буряка, щоб врожай був королівським .