Нехай котики поділяться: 7 способів використати силікагель в побуті

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Селікогель у побуті. Фото: olx.ua

Силікагель може бути надійним помічником у домашніх справах

Багато власників домашніх пухнастиків добре знають, що таке силікагель, адже саме його вони обирають для котячого лотка. Проте цьому засобу можна знайти багато корисних застосувань у побуті.

Силікагель - це сорбент, здатний вбирати значну кількість вологи з навколишнього середовища. У яких випадках без його допомоги не обійтися, розповідає rbc.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Телефон побував у воді. Силікагель набагато краще рису здатний вбирати вологу. Витягніть пристою акумулятор і сім-карту та покладіть у місткість заповнену гранулами на 8 годин.

  • Для водіїв. Якщо у вас часто запотіває лобове скло, потрібно покласти кілька пакетиків з силікагелем на панель приладів.

  • Від вигорання. У коробку, де зберігаєте фото, документи і чеки покладіть пакет з силікагелем. Він добре захистить предмети від вигорання.

  • Окислення металу. Срібні та золоті вироби з часом можуть тьмяніти під впливом вологи чи контакту. Рекомендується зберігати вироби поряд з силікагелем, який попередить такі реакції.

  • Зберегти одяг свіжим. Одяг, просочений потом не лише неприємно пахне, а й є розплідником бактерій. Покладіть у спортивну сумку, де зберігаєте одяг після тренувань трохи силікагелю. Він вбиратиме зайву вологу та запахи.

  • Насіння. Якщо лишити відкриті пакетики з насінням на наступний рік, вони можуть відволожитися. Тому тримайте поряд мішечок з силікагелем, щоб він вбирав зайву вологу.

  • Спеції та трави. Щоб спеції не втратили свої властивості та аромат, найкраще покласти на полицю силікагель у невеличкому мішечку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, для чого вдома може знадобитися вазелін. Запам’ятайте різноманітні способи його використання.