А чи все ви знаєте про вазелін? Розповідаємо, як застосувати його у побуті

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото вазелін на руках
Фото: https://viatiara.com.ua/

Вазелін можна застосувати для різноманітних речей

Вазелін - це один з найефективніших засобів зволожувальних засобів, що утворюють бар’єр і запобігають втраті вологи. Він має безліч переваг та використовується здавна. А чи знали ви, що якщо натерти плиту вазеліном, бруд і жир будуть прибиратися миттєво? Про відчутні переваги цього косметичного засобу поговоримо далі.

Раніше робітники, які працюють на нафтових свердловинах, використовували желеподібну масу, щоб лікувати опіки. Склад вазеліну з роками вдосконалювався і наразі вазелін став одним із найефективніших оклюзивів. Для чого його можна застосувати в домашніх умовах розповідає prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гладке волосся. Якщо ваша зачіска часто нагадує “кульбабку” спробуйте нанести горошинку вазеліну на локони. Це зробить волосся гладким без слідів жирності та врятує посічені кінчики.

Додає стійкості парфумам. Якщо нанести на зони, де використовуєте парфуми трішки вазеліну - запах буде триматися значно довше.

Запобігати натиранню. Місця, які найчастіше страждають від натирання потрібно змастити вазеліном, це допоможе уксунути проблему.

Захищає манікюр. Між відвідинами майстра наносьте на кутикулу трішки вазеліну. Це захищатиме лак від сколів та боротиметься з ламкістю нігтів.

Щоб бритва не ржавіла. Бритвенні станки від вологи швидко вкриваються іржею. Після використання добре просушіть її та нанесіть тонкий шар вазеліну.

Для сухої шкіри. Додавайте вазелін поверх крему для шкіри на ліктях та п’ятах. Він чудово впорається з сухістю шкіри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як у побуті можна використати звичайну крейду . Вона не лише прибирає жирні плями, а й може позбавити неприємного запаху у кошику з білизною.