Ніколи не купуйте ці гаджети вживаними: даремно витратите гроші

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Гаджети, які не варто купувати вживаними. Фото: ktc.ua

Не усі гаджети добре працюватимуть, якщо купити їх вживаними

Досить часто батьки обирають для дітей вживані телефони, планшети чи смартгодинник. Проте не усі гаджети будуть добре і довго працювати, адже невідомо, як поводився з предметами попередній власник.

Перелік техніки, яку не варто купувати вживаною, досить великий. Ми перерахуємо найважливіші гаджети, які досить популярні, проте можуть не відповідати очікуванням і доведеться брязнути гаманцем на новий пристрій. Що ж відомо, що скупий платить двічі, тому добре поміркуйте перед покупкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Електричні бритви та зубні щітки

Тут не лише питання гігієни, адже можна замінити насадку, а у бритві сітку. У відносно недорогих моделях батарею замінити не вийде, тому прилад може недовго пропрацювати. Краще придбайте гаджети новими або обирайте пристрої без електрики.

Навушники

Через постійне регулярне використання навушники швидко зношуються. При покупці вживаними недоліки можуть проявитися пізніше і через кілька днів ви отримаєте один навушник, що не працює чи шум у динаміках.

Павербанки

Такі гаджети мають обмежений цикл заряджання та розряджання, тому термін служби не більше 2-3 років. А вживана річ невідомо скільки перебувала у власника. До того ж ці прилади делікатні і мають уникати попадання води і перепаду температур. Гарантії, що ваш павербанк не був втоплений чи падав - ніхто не дає.

Дрони

Дрон з хорошою камерою вартує досить дорого. Найчастіше любителі продають таку техніку коли виходить нова модель, щоб придбати її. Працездатність приладів залежить від механічних елементів, які з часом зношуються. Також ви не зможете відразу перевірити дрон всередині, а він міг падати, ремонтуватися чи бути пошкодженим.

Роботи-пилососи

На перший погляд, це спосіб розумно заощадити кошти. Такі девайси можуть приховувати всередині пил, бруд, залишки комах і живих паразитів. За тривалого використання система фільтрів зношується, а на валиках може бути волосся, шерсть, нитки і сміття.

Розумний годинник

Акумулятори в розумному годиннику мають обмежений термін служби і швидко деградують. Заміна елемента живлення в такому маленькому девайсі набагато складніше, ніж у смартфоні чи планшеті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна подовжити строк служби павербанка. Адже такі пристрої старіють навіть тоді, коли взагалі е використовуються.