Один інгредієнт зробить котлети значно смачнішими: просто додайте його замість хліба

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Секрет особливо смачних котлет. Фото: ШІ

Навіщо класти гречку в котлети

Хочете додати в свою кулінарну книгу щось нове та смачне? Якщо ви вже знаєте, як правильно смажити гриби, спробуйте приготувати котлети з додаванням гречки.

Цей незвичайний інгредієнт додасть вашій страві пікантну нотку та зробить її ще ситнішою. Рецептом поділились на prostoway.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо додавати гречку в котлети?

Гречка додає котлетам аромату і ніжної текстури. Це відмінний спосіб “розбавити” фарш без втрати насиченого м’ясного смаку страви. Приміром, хліб, який додають з тією ж метою, може “забити” фарш і не дасть йому розкрити свій смак. З гречкою цього не станеться.

Як додавати гречку в котлети?

Відваріть гречку до готовності. Для кращого смаку можна додати трохи вершкового масла. Коли крупа охолоне повністю, змішайте відварену гречку з м’ясним фаршем. 10-20% гречки від об’єму фаршу буде цілком достатньо.

Додайте спеції та інші компоненти, такі як дрібно нарізана цибуля, часник тощо. Дайте йому постояти, сформуйте котлети та обсмажте їх. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Подавайте гречані котлети з будь-яким гарніром - вони вийдуть соковитими, ароматними та ситними. Також ми розповідали, як правильно варити пельмені.