Оптична ілюзія "Змій, що обертається": найпростіший тест на втому

Тести

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Оптична ілюзія. Фото: колаж очу!

За допомогою оптичної ілюзії можна визначити рівень втоми практично миттєво

Оптичні ілюзії можуть здаватися дуже простими. Але вони здатні оцінити психологічні особливості людини, її обдарованість, показати її внутрішній стан у конкретну одиницю часу і звертають увагу на те, що може здатися вам дріб'язковим.

Багато ілюзій придумують психіатри. Вони допомагають їм у роботі. Одну з найвідоміших головоломок придумав японський лікар-психіатр Акіоші Китаока. Вона принесла йому світове визнання та премії за оригінальні дослідження. З її допомогою можна дізнатися, як ви почуваєтеся саме зараз, пише fit4brain.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Потрібно уважно подивитися на картинку. Вона зовсім нерухома, наголошуємо, що це не анімація. Зауважте собі, у якому стані знаходиться зображення, а відповіді знайдете нижче.

Оптична ілюзія. Фото: fit4brain.com

 Зображення не рухається? 

Причин для хвилювання немає. Ваше психічне здоров'я стабільне, тому не варто перейматися. Такі результати часто бувають після вдалої відпустки, або у врівноважених, спокійних людей.

Повільно рухається?

Це може свідчити про те, що вам вже зараз, терміново та без зволікань потрібен моральний і фізичний відпочинок. Якісний, тривалий і повноцінний сон, спокій та можливість набратися сил і енергії. 

Картинка рухається активно?

Це ознака давно і багато накопиченої втоми, яка може призвести до різних порушень, депресії та хвороб. Тому відкладайте справи у бік і вчить себе відпочивати. Придивіться до санаторіїв чи хатинки у лісі, на природі, без інтернету і телефону.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували пройти тест на ваше вміння спілкуватися з людьми. Це надзвичайно швидко покаже такі речі, на які ви могли не звертати увагу у повсякденному житті.