Ви — круті батьки! Ось 7 ознак, які на це вказують

Діти

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Якщо вам постійно здається, що ви робите все не так, ми тут, щоб запевнити вас у вашій крутості

Сучасні батьки дотримуються високих стандартів, професійних порад, але все одно часто сумніваються в тому, що роблять все правильно. А дарма!

Як зрозуміти, що ви гарні батьки: ознаки, які дають відповідь

Клінічна психологиня Надін ван дер Лінден розповіла виданню mother.ly про сім ознак, які вказують на те, що ви - чудові батьки. Ось вони:

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дитина не приховує від вас емоції

Здатність вашої дитини виражати гнів, смуток або страх перед вами є гарною ознакою того, що вона відчуває себе з вами в емоційній безпеці. Експертка пояснює - те, що діти приховують свої почуття від батьків часто це є ознакою великих проблем у їх стосунках. Тож не уникайте розмов про почуття та не намагайтеся відволікти дитину від того, що вона відчуває. Замість цього, зверніть на них увагу і проявіть вдячність.

Дитина приходить до вас, коли їй боляче або вона стикається з проблемою

Це означає, що батьки створили безпечну базу, до якої дитина може повернутися, коли їй потрібна допомога. Хороший спосіб заохотити дитину до цього - прийняти її з розпростертими обіймами і вислухати її проблеми, навіть якщо вони незначні або здаються дріб'язковими. Це налаштує ваші стосунки на відкритість.

Дитина може обговорювати думки та почуття, не боячись вашої реакції

Це позитивна ознака доброзичливих, відкритих і гнучких стосунків між батьками і дітьми. Ви можете підтримати цей зв'язок, приймаючи думки і почуття вашої дитини. Якщо ж вам самим потрібна додаткова підтримка, зверніться за нею до іншого дорослого, а не до дитини.

Ви не навішуєте ярликів на дитину та не даєте критичний зворотній зв'язок

Чудові батьки дають некритичні відгуки про поведінку і уникають таких ярликів, як "поганий", "неслухняний", "жадібний" і "ледачий". Якщо щось не так, то чудові батьки концентруються саме на поведінці дитини, а не на критиці її особистості.

Ви заохочуєте дитину до розвитку інтересів та талантів

Буває так, що батьки спрямовують інтереси дітей на реалізацію власних мрій і потреб. Важливо пам'ятати - коли ви змушуєте дитину досягати успіху з власних міркувань, багато чого може піти не так, навіть коли здається, що все йде правильно. Це може призвести до того, що дитина почуватиметься невдахою, відчуватиме сильний тиск і буде відчувати, що її контролюють. Крім того, якщо діти зазнають невдачі, і за цим стоять амбіції батьків-нарцисів, вони будуть нести тягар розчарування батьків на додачу до власного.

Ви встановлюєте здорові обмеження

Межі допомагають дітям відчувати, що їх люблять і цінують. Так, іноді обмеження дітям не подобаються, але вони розуміють, що режим сну, розпорядок дня та інші корисні правила - це батьківська турбота.

Ви виправляєте свої помилки

Здатність визнавати помилки у стосунках з дитиною - ознака того, що ви чудові батьки. Якщо ви кричите або надмірно реагуєте в якійсь ситуації, важливо проговорити цей момент з дитиною. Поясніть того, що сильні почуття завадили вам відреагувати так, як ви повинні були.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися порадами, які допоможуть розвивати в дітях самостійність та відповідальність . Ця задача точно має бути в списку справ крутих батьків.