Чи приречено ваш шлюб? Це можна зрозуміти завдяки двом питанням

Ми та чоловіки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Що, якщо ми скажемо, що зрозуміти, чи приречений ваш шлюб, можна лише з двох питань? Не віриться? А ось дослідники Леора Фрідберг та Стівен Стерн вважають, що це цілком можливо. Докладніше — у нашому матеріалі.

Два питання, які допоможуть зрозуміти, чи приречений ваш шлюб

Дослідники економіки з Університету Вірджинії Леора Фрідберг і Стівен Стерн простежили, як 3597 пар відповіли на два питання (які були задані в рамках національного опитування) у два різні моменти часу — у 1987-1988 роках і приблизно через шість років, пише businessinsider.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які питання допоможуть зрозуміти, що чекає на ваш союз?

Фрідберг і Стерн ставили учасникам опитування два питання:

  1. За шкалою від 1 до 5, де 1 означає набагато гірше, а 5 — набагато краще, як, на вашу думку, чи змінився б ваш рівень щастя, якби ви і ваш партнер розлучилися?

  2. За шкалою від 1 до 5, де 1 означає набагато гірше, а 5 — набагато краще, як, на вашу думку, змінився рівень щастя вашого партнера, якби ви з ним розлучилися?

Якщо ви відповіли на перше запитання цифрою «5», що означає, що ви відчуєте себе набагато щасливішим, якщо ви і ваш партнер розлучитеся. Не дивно, що у цьому випадку вашому шлюбу загрожує розлучення. Але саме ваша відповідь на друге запитання – і чи ця відповідь правильна – може стати більш несподіваним тривожним сигналом для розколу.

Два питання, які допоможуть зрозуміти, що з вашим шлюбом: до чого дійшли дослідники

Фрідберг і Стерн з'ясували, що через шість років розлучилися близько 7% усіх пар, які брали участь у дослідженні. Пари, в яких подружжя заявило, що їм буде «гірше» або «набагато гірше», якщо вони розлучаться, мали — що не дивно — рівень розлучень нижче за середній (4,8%). Тим часом, пари, які заявили, що почуватимуться щасливішими, якщо їхній шлюб розпадеться, частіше, ніж у середньому, розлучаються.

Цікаво, що пари, які мали «неправильне сприйняття» щастя один одного — тобто вони думали, що їхні партнери або щасливіші, або менш щасливі, ніж вони підозрювали, — загалом мали вищий рівень розлучень (8,6%). . А ось ті пари, в яких сприйняття почуттів партнера розрізнялося як мінімум на 2 бали при припущенні, наскільки щасливим буде їхній партнер після розлучення, розлучалися набагато частіше (близько 12%).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Висновок простий: коли людина не розуміє, що насправді думає її партнер із приводу шлюбу, це може бути провісником проблем у майбутньому. А найбільшому ризику наражаються партнери, які не усвідомлюють, що їх партнер має таємні фантазії про те, яким прекрасним може бути його життя після розставання.

Раніше ми писали про те, як досягти гармонії у стосунках. Звичайно, доведеться докласти зусиль, але результат того вартий.