Ідеш? То зроби це гарно! Головні принципи "дорослого" розставання з майже колишнім

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як розлучитися з хлопцем спокійно та нетоксично? На перший погляд може здатися, що місія нездійсненна, але це не так. Головне – вибрати правильну тактику. Про неї ми розповімо в нашому матеріалі.

Як розлучитися з хлопцем без образ: відповідають психотерапевти

Найголовніше у розлуці – чесність, пише oprahdaily.com . Адже як не крути, майбутній колишній — людина, яку ви колись любили.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Взаємодія віч-на-віч - важлива частина гідного розриву стосунків,

- каже терапевтка Цліл Херцберг .

Отже, як попрощатися з хлопцем? Що сказати? Перш ніж розпочати розмову, спитайте себе, чому хочете розставання. Добре подумайте, чому ви це робите і що ви хочете сказати, щоб бути твердо впевненим у своєму рішенні.

Запитайте себе, чому ви хочете покласти край стосункам: не вистачає романтичних почуттів, у вас обмежені точки дотику, ви просто нічого не відчуваєте?

— каже психотерапевт Бріттані Буффар .

Для коротких стосунків відповідь може бути досить зрозумілою. Для більш тривалих стосунків причини будуть складнішими.

Обговоріть це з друзями, яким ви довіряєте, запишіть у щоденник свої причини і почуття, що виникають, і подумайте про те, щоб поговорити з терапевтом, якщо ви не впевнені,

– радить Буффар.

Буффар та Херцберг також поділилися порадами для тих, хто не знає, як грамотно розійтися з хлопцем.

Идешь? Так сделай это красиво! Главные принципы "взрослого" расставания с почти бывшим - фото №1
Фото — Pinterest

Не затягуйте це

Як тільки ви вирішили, просто зробіть це. Не потрібно попереджати хлопця про те, що вам потрібно поговорити, але заплануйте особисту зустріч, а потім відірвіть пластир.

Не забувайте про співчуття

Як розлучитися із чоловіком? Робіть це, не забуваючи золоте правило про те, що до людей потрібно ставитися так, як ми хотіли б, щоб ставилися до нас. Оскільки розставання викликає багато почуттів, іноді емоції можуть узяти над нами гору. Але якщо ви є ініціатором розлучення, будьте стриманішими.

Не зосереджуйтесь на тому, що, на вашу думку, він зробив неправильно

Як би ви не пояснювали, що стосунки закінчилися, не перетворюйте це на гру зі звинуваченнями. Натомість розмірковуйте про себе.

Ніхто не може сперечатися з вами про ваші уподобання чи почуття; вони можуть сперечатися з вами, якщо ви висловлюєтеся неясно або робите заяви/припущення про їхні почуття,

— каже терапевтка Деа Дін .

Будьте прямолінійними

Ще одна важлива деталь для тих, хто не знає, як розлучитися з молодою людиною, — прямолінійність. Можна (і потрібно) бути тактовною, але при цьому ясно та прямо говорити про те, чого ви хочете.

Доброта та співчуття справді мають велике значення у такій складній ситуації. Просто визнання почуттів іншу людину з приводу розлучення може зцілити. Використовуйте пропозиції, які відображають ваше розуміння того, що відчуває людина, і в той же час переконайтеся, що ви ясно висловлюєте свої думки,

- каже Херцберг.

Уникайте кліше типу "справа не в тобі, справа в мені"

Головне стоп-слово під час розмови про розлучення - це банальні виправдання на кшталт "це не ти не такий, це все я". Коли ви не уточнюєте, чому вирішили розлучитися та використовуєте такі кліше, ви позбавляєте чоловіка почуття завершеності; він може застрягти у здогадах, що пішло не так.

І не зображайте мученицю

Величезна помилка - говорити щось на кшталт: "Я просто не хочу завдати тобі болю" або навіть "Я думаю, ти шукаєш чогось більшого, ніж я",

— каже Дін.

Терапевтка радить просто прямо сказати про те, що у вас більше немає почуттів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нарешті, уникайте хибних обіцянок

Після розмови переконайтеся, що ви не висловлюєте нещирих намірів, наприклад залишатися друзями, якщо ви не маєте на увазі цього. Яким би не було ваше рішення, твердо дотримуйтесь його і обов'язково дайте тепер вже колишньому партнеру трошки часу, щоб усе владналося.

Раніше ми розповідали про те, як приховати закоханість у колегу . Або не приховати, а закрутити службовий роман. У будь-якому випадку в цьому питанні важливо зважити всі за і проти.