Ці стосунки на вас погано впливають. Ось 4 ознаки, які це підтверджують

Ми та чоловіки

Тамара Черкасова

Журналістка

Легко списати головний біль на дуже велику кількість випитої кави або тривогу на складний день на роботі. Але тіло може розповісти нам більше, ніж ми думаємо, про наше оточення та людей у ньому. Це стосується й стосунків. Отже, цілком реально, що організм подає сигнали про те, що стосунки погано впливають на жінку. Про них ми й поговоримо у нашому матеріалі.

Ознаки того, що стосунки погано впливають на жінку

Тіло іноді може показати те, що усвідомила підсвідомість. Травматологиня Шеннон Томас, авторка книги "Зцілення від прихованого насильства", розповіла Insider, що багато її клієнтів, які були в жорстоких або токсичних стосунках, зрештою стикалися з проблемами зі здоров'ям без очевидного медичного пояснення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Психотерапевт Ліза Лоулесс додає, що шкода, яку токсичні стосунки можуть завдати організму, на диво потужна.

Дуже важливо розуміти, що емоційний стрес може виявлятись у фізичних симптомах. Дуже важливо прислухатися до свого тіла та розпізнавати, коли щось не так,

— каже вона.

Лоулесс і Томас назвали деякі симптоми, які сигналізують про те, що стосунки негативно впливають на жінку.

  1. Відчуття виснаження

Люди часто залишаються з жорстокими партнерами через так званий травматичний зв'язок. По суті, це коли кривдник відправляє свого партнера на американські гірки, караючи його, а потім періодично підкріплюючи добротою, коли він поводиться добре. Це означає, що тіло переживає власну метушню з високим рівнем гормонів стресу - адреналіну і кортизолу - у поєднанні з дофаміном, коли в якості нагороди йому дають ласку.

Коли в організмі виникає таке поєднання хімічних припливів, тіло починає на це реагувати.

— пояснює Томас.

Одним із поширених симптомів цієї турбулентності є почуття постійної втоми.

  1. Аутоімунні проблеми

З часом погані стосунки можуть викликати такі симптоми, як запалення, біль у тілі та запалення шкіри. Але Томас зазначає, що приблизно в 95% випадків, коли її клієнти зверталися до лікарів щодо цих проблем, вони поверталися з ідеальними аналізами та вердиктом "здорова".

Ми повинні подивитися на оточення і стосунки, в яких перебувають люди, і зрозуміти, чи це не створює симптоми крайньої тривоги,

— пояснює Томас.

  1. Проблеми з травленням та гормональні зміни

Люди в поганих стосунках часто виявляють, що у них виникають проблеми зі сприйняттям деяких продуктів, хоча раніше вони могли їсти що завгодно. Томас пояснює, що це відбувається через стрес, а також через те, що кортизол і адреналін затримуються в організмі.

Тривога розвинулася у людей, щоб допомогти нам впоратися з реакцією "бий або біжи" - викиди гормонів допомагають нам або втекти від небезпеки, або зустрітися з нею віч-на-віч. Але є й мінуси, якщо цим гормонам нікуди подітися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Проблеми з пам'яттю та мовленням

Коли мозок перебуває в стані підвищеної готовності і завжди стежить за тим, що жінка каже, на випадок, якщо чоловік почне сперечатися, у мозку не залишається місця ні для чого іншого, включаючи пам'ять та мовлення.

Раніше ми писали про шість ознак швидкого розлучення, які краще не ігнорувати. Ці ознаки явно сигналізувати про те, що стосунки настав час закінчувати.